Suroviny
Porce: 1,2 hotového krému
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 114 kJ / 983 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 43,30 g | 
| Tuky | 67,00 g | 
| Vláknina | 20,50 g | 
| Cholesterol | 275 mg | 
| Sodík | 313 mg | 
| Sůl | 0,70 g | 
| Sacharidy | 41,50 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Opláchnutou a očištěnou brokolici rozebereme na růžičky, které zatím odložíme bokem.
	Krok 2: Košťál nakrájíme na kousky, vložíme do hlubšího hrnce, zalijeme vařící vodou a necháme vařit.
	Krok 3: Po 5 minutách přidáme odložené růžičky, muškátový oříšek a vaříme dalších 5 minut.
	Krok 4: Hrnec odstavíme bokem, pár růžiček brokolice dáme stranou na závěrečné dozdobení a zbytek v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme.
	Krok 5: Kefír si rozmícháme se smetanou a 1 naběračkou rozmixovaného krému, hrnec opět postavíme na sporák na mírný plamen a kefír za stálého míchání přiléváme do krému.
	Krok 6: Necháme prohřát, vložíme nazpět růžičky brokolice a pokud je třeba, dochutíme solí a pepřem.Podáváme se smaženým hráškem, nebo na másle osmaženými kostičkami rohlíku a posypané nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 27. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kefírový krém s brokolicí a smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/62q7
Moje poznámka
					
				
Kefírový krém s brokolicí a smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/62q7
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 56 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							brokolicový krém se smetanou, 
						
						
							krém z kefíru, 
						
						
							brokolici krem, 
						
						
							brokolici a polévka s kefir, 
						
						
							brokolicová polévka kefír, 
						
						
							brokolici a krém, 
						
						
							brokolicový krém i s košťálem, 
						
						
							brokolicovy krem se smetanoz, 
						
						
							jak zužitkovat kefír, 
						
						
							zeleninový krém s brokolicí, 
						
						
							recepty na krémy z kefiru, 
						
						
							voda z vařeného květáku - využití
						
					
						Suroviny:
						
							brokolice, 
						
						
							voda, 
						
						
							kefír, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							ořech muškátový, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							petrželka zelená, 
						
						
							hrášek smažený
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (12)
Košťál bohužel nedám
Jinak nic proti dalšímu využití kefíru
Andri díky
Děkuji všem za přízeň a milé komentíky
ale ty podobné