Bretaňské fazole
Chcete se zahřát a uvařit si vydatné jídlo? Bez fazolí a slaniny se v tomto receptu neobejdete. Bretaňské fazole jsou malá kulinářská záhada, protože sice mají v názvu francouzský region, ale jsou součástí tradiční polské kuchyně.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 414 kJ / 2 728 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,76 g |
Tuky | 216,30 g |
Vláknina | 58,70 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 3,89 g |
Sůl | 9,60 g |
Sacharidy | 152,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájame na hranolčeky.
Krok 2: 1 strúčik cesnaku si odložime a ostatné spolu s cibulou nasekáme nadrobno.
Krok 3: Na rozohriatom oleji vyškvaríme hranolčeky slaniny, pridáme cibulu s cesnakom a orestujeme. Všetko zasypeme hladkou múkou a premiešame.
Krok 4: Do kastrola vlejeme štavu z fazulovej plechovky + par lyžic vody a suché bylinky, vymiešame voňavú zaoprážku. Dosypem mletú papriku a premiešame.
Krok 5: Prilejeme pasírované paradajky a vsetko zmiešame do hladka. No a nakoniec aj fazulu z plechovky.
Krok 6: Ak to máme priliš husté, tak dolejeme viac paradajkovej štavy, alebo vody. Domiešame kečup, sol a nechame prevriet na jednu bublinu.
Krok 7: Odstavime a prelisujeme cesnak. Niekedy su pasirované paradajky kyslejšie a vtedy dosypeme štipku cukru.
Krok 8: Ako prílohu možeme uvarit úplně obyčajné zemiaky, nebo podáváme s chrumkavou bagetou.
Zveřejněno 27. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bretaňské fazole
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xG0P
Moje poznámka
Bretaňské fazole
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xG0P
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 22 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 22 minutami
Čočka na kyselo
el.mencl před 36 minutami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 37 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 2 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 13 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 13 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 13 hodinami
Tématické fráze:
bílé fazole po bretaňsku,
fazole na husto,
bretoňské fazole,
fazole v konzervě,
recepty fazole z konzervy,
fazole z konzervy,
fazole nahusto,
recepty fazole na husto,
fazole recepty,
fazole z konzervy recept,
recept fazole z konzervy,
fazole recept,
fazole z konzervy recepty,
fazole v konzervě recept,
recept na fazole z konzervy,
brataňské fazole,
jak dlouho vařit fazole,
fazole po bretoňsku,
bretaňská omáčka,
cim nahradit majoranku
Suroviny:
fazole červené,
slanina oravská,
olej,
cibule červená,
česnek,
mouka hladká,
tymián sušený,
rozmarýn,
nať petrželová,
majoránka,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
bobkový list,
pasírované rajčata,
kečup pikantní,
cukr
Komentáře (28)