Suroviny
Porce: 1 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 227 kJ / 54 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,24 g |
| Tuky | 0,43 g |
| Vláknina | 7,33 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 115 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 7,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Steaky z jeleního masa malinko osolíme, opepříme, posypeme z obou stran kořením čili-šípek a obalíme v hladké mouce.
Krok 2: Zeleninu nakrájíme na kostičky, posypeme kořením divočina a dáme do pekáčku orestovat na lžíci másla spolu s novým kořením a bobkovými listy. Steaky zprudka opečeme na oleji z obou stran a přidáme je na zeleninu.
Krok 3: Zalijeme vývarem, nebo vodou s masoxem-(cca 1 a 1/2 dcl) a pečeme v troubě zhruba 35 min.
Krok 4: Můžeme, pokud chceme zeleninu propasírovat a zahustit smetanou, nebo ji necháme vcelku a podáváme se steaky podlité šťávou z výpeku.
Zveřejněno 31. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mletý jelení steak se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8OL5
Moje poznámka
Mletý jelení steak se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8OL5
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 2 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 22 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 20 minutami
Domácí chleba
Samjda před 35 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 4 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 11 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 13 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 13 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 13 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 14 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 14 hodinami
Tématické fráze:
jelení jazyk houba recept,
mleté jelení maso,
jelení jazyk,
mletý biftek s jelením masem,
recepty z jelena,
houba jelení jazyk,
jelení řízek,
steak z divociny,
mletý hovězí steak příprava,
karbanatky s jeleniho masa,
mleté jelení maso recept,
priprava jelena,
jak připravit steak z jelena,
jeleni steak priprava,
recept na jeleni rizky,
zverinovy mlety biftek,
příprava jeleního masa steak,
jelení jazyk houba recept koreni,
recepty z jeleního jazyku,
recept na jelení jazyk
Suroviny:
mletý jelení steak,
sůl,
pepř,
koření chilli šípek,
koření divočina,
mrkev,
cibule,
celer,
petržel,
bobkový list,
koření nové koření,
olej,
masox,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (33)