Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí s bylinkovou omáčkou a rajčaty

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 467 kJ /
590 kcal
Bílkoviny10,62 g
Tuky23,83 g
Vláknina9,86 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 107 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy33,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Krok 2: Na rozpáleném oleji jej opečeme do hněda z obou stran. Krok 3: Poté přidáme na jemno pokrájenou cibuli, česnek a tymián s rozmarýnem, orestujeme, podlijeme sherry a vínem a necháme odpařit. Krok 4: Pak zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Krok 5: Maso vyjmeme, přlijeme smetany rozmíchané s trochou horké omáčky, aby se nám nesrazila, a povaříme do zhoustnutí. Krok 6: Nakonec vmícháme na kostičky nakrájená rajčata a petrželku s bazalkou. Krok 7: Prohřejeme a podáváme.

Zveřejněno 18. 4. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Já jsem podávala s rozmarýnovými pečenými bramborovými placičkami, viz. http://www.toprecepty.cz/recept/26735-rozmarynove-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2OLA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2OLA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc dobré, zítra budu dělat podruhé.Bodík udělen :-p:yes:

Hm, to bude dobrota, to musím vyzkoušet i s těmi brambory:-p:-p:yes:

Děkuji všem za milé komentáře;-):-K

Lákavý receptík:-p:yes::-K

moc pěkné papáníčko, + bod:yes::yes::-)):-K

Aaaa ta fotka :-p ňam ňam

Ježkovy voči, holky, co mi to dneska zase děláte, to je jedno hezčí jídlo než druhý :-p:yes:

1974andrea: No nic hodím se do polohy vleže. Díval jsem se do zrcadla, nevíš náhodou, koho jsem viděl:-O:-D:-D Takovýho chlapa zarostlýho a s angoráckýma očima jsem ještě neviděl:-D:-D:-D

k.k.:potvrzuju, Andrejka má do lakomosti setsakramentsky daleko ;-);-)

k.k.:Kdybyste hráli s Plzní tady doma, tak bych ti i zanesla, lakomá já teda fááákt nejsem;-):-D

1974andrea: Lakomá je a né že néé:-D:-DVíno doma je, tak se nakrmím tekutě:-!:-D:-D I masíčko mi odpírá;-(;-(:-D:-D

k.k.::-D Už ti vytrávilo? Koukej se pořádně vyspat a já bych ti naordinovala spíš pořádnou česnečku:-p:-))

1974andrea: Krásná práce Indiánky:yes::-D Neposlala bys trošku:-?:-D:-D

taky nemám sherry:-//:-// ale vincko hej;-):-D:yes::yes:
pěkné to máš, Andrej;-):-):yes:

Tématické fráze:
kuřecí steak s bylinkovou omáčkou, kuřecí s bylinkovou omáčkou, kureci maso s bylinkovou omackou, kuřecí paličky s rajčaty, kuře s bylinkovou omáčkou, kuřecí čtvrtky s omáčkou recept, kureci platek s bylinkami a rajcaty, maso s bylinkovou omáčkou, kuřecí plátek s bylinkovou omáčkou, kuřecí bylinková omáčka, kuřecí plátek s bazalkovou omáčkou a sherry rejčaty, kureci nudlicky s bylinkovou omackou, kureci stejk s bylinkovou omackou, bylinkova omacka s kurecim, zapečená kuřecí prsa s bylinkovou omáčkou, kuřecí čtvrtky s hořčičnou omáčkou, kureci steak s rajcaty, steak s bylinkovou omáčka, kureci palicky cerstve bylinky, kuřecí steak na bylinkách s omáčkou

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, cibule, česnek, rajče, petrželka, bazalka čerstvá, rozmarýn, tymián, mouka hladká, smetana sladká, smetana zakysaná, sherry, víno bílé suché, vývar kuřecí, sůl, pepř, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu