Domažlický bramborák
Bramborák, co se nesmaží, ale peče v troubě. A ke všemu, je i kynutý. Tradičně voní po česneku a majoránce, uvnitř jsou i kousíčku škvarků. Tak vyzkoušejte tuto pochoutku, je výborná za tepla i za studena.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 409 kJ / 2 727 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 74,30 g | 
| Tuky | 175,48 g | 
| Vláknina | 29,16 g | 
| Cholesterol | 658 mg | 
| Sodík | 972 mg | 
| Sůl | 2,02 g | 
| Sacharidy | 198,80 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Z trochy mléka, cukru a droždí uděláme kvásek.
	Krok 2: Brambory nastrouháme a smícháme s utřeným česnekem, kváskem a ostatními surovinami.
	Krok 3: Těsto dáme do sádlem vymazané formy, necháme nakynout a upečeme (180-200 °C, přibližně 80 minut).
	Krok 4: Během pečení několikrát potřeme rozpuštěným sádlem.
Zveřejněno 25. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Domažlický bramborák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQZA
Moje poznámka
					
				
Domažlický bramborák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQZA
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 34 sekundami
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 41 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 47 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 1 hodinou
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 2 hodinami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 5 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 7 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							bramborová buchta z plzeňska, 
						
						
							pečený bramborák, 
						
						
							bramborák z droždí, 
						
						
							bramborák pečený v troubě, 
						
						
							krkonošsky toč, 
						
						
							staročeský hluchec, 
						
						
							bramborák, 
						
						
							bramborák s droždím, 
						
						
							bramborák s kváskem, 
						
						
							starocesky bramborak, 
						
						
							výborný bramborák, 
						
						
							bramborák recept, 
						
						
							bramborák pečený, 
						
						
							báč, 
						
						
							hluchec, 
						
						
							krkonošský báč, 
						
						
							recept bramborový toč, 
						
						
							bramborak s droždí, 
						
						
							bramborový toč, 
						
						
							bramborák droždí
						
					
						Suroviny:
						
							brambory, 
						
						
							brambory, 
						
						
							česnek, 
						
						
							vejce, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							sůl, 
						
						
							škvarky, 
						
						
							droždí, 
						
						
							cukr, 
						
						
							kvásek, 
						
						
							array
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (11)
A Maruš, pojď, jsem zvyklá vařit pro víc lidí, jeden se tu ztratí a aspoň povyměňujeme zkušenosti