Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 980 kJ / 1 190 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,19 g |
Tuky | 79,18 g |
Vláknina | 15,16 g |
Cholesterol | 654 mg |
Sodík | 331 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 45,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Povařeným zelným listům seřízneme silná žebra a položíme si vždy 2 listy na sebe.
Nakrájíme 1 cibulku na jemno, papriky na kostičky, fazolky na menší kousky, přidáme vymačkané pečivo, vejce, polovinu sklenky harissy, 1 stroužek česneku a vmícháme čerstvý sýr. Náplň by měla mít konzistenci stejnou, jakou děláme z mletého masa, takže zahustíme strouhankou a osolíme.
Náplň klademe na zelné listy a zabalíme do závitku. Krok 2: V pekáčku restujeme druhou cibulku a česnek, přidáme zbytek harissy, koření, zalijeme vývarem, osolíme a vložíme zelné závitky. Pokud nám zbyla nějaká zelenina, přidáme ji do pekáčku. Přikryté dáme do rozpálené trouby a pečeme cca 45 minut, pokud je potřeba, podlijeme. Krok 3: Nakonec odkryjeme a ještě chvilku dopečeme. Závitky vyjmeme a do výpeku vlijeme smetanu, kterou necháme provařit. Kdo chce, může si šťávu podle potřeby zahustit. Dochutíme a vrátíme závitky.
Nakrájíme 1 cibulku na jemno, papriky na kostičky, fazolky na menší kousky, přidáme vymačkané pečivo, vejce, polovinu sklenky harissy, 1 stroužek česneku a vmícháme čerstvý sýr. Náplň by měla mít konzistenci stejnou, jakou děláme z mletého masa, takže zahustíme strouhankou a osolíme.
Náplň klademe na zelné listy a zabalíme do závitku. Krok 2: V pekáčku restujeme druhou cibulku a česnek, přidáme zbytek harissy, koření, zalijeme vývarem, osolíme a vložíme zelné závitky. Pokud nám zbyla nějaká zelenina, přidáme ji do pekáčku. Přikryté dáme do rozpálené trouby a pečeme cca 45 minut, pokud je potřeba, podlijeme. Krok 3: Nakonec odkryjeme a ještě chvilku dopečeme. Závitky vyjmeme a do výpeku vlijeme smetanu, kterou necháme provařit. Kdo chce, může si šťávu podle potřeby zahustit. Dochutíme a vrátíme závitky.
Zveřejněno 29. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelné závitky pikant bezmasé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wZOr
Moje poznámka
Zelné závitky pikant bezmasé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wZOr
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 6 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 6 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 6 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 6 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 19 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 7 minutami
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 28 minutami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 32 minutami
Africké kuře
Hypnos před 34 minutami
Šťouchané brambory
Benetka před 35 minutami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 55 minutami
Pizza Valencia
Alena194 před 57 minutami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Tom_Krupa před 1 hodinou
Pizza šneci z domácího těsta
Qw13 před 1 hodinou
Cizrnová polévka s mangoldem a zeleninou
Masula před 2 hodinami
Tématické fráze:
bezmasé recepty,
bezmasé recepty na hlavní jídlo,
bezmasý oběd,
zelné závitky bez masa,
bezmasé pokrmy recepty,
bezmasé obědy recepty,
bezmasé zelné listy,
bezmasé recepty k obědu,
bezmasé obědy,
bezmasé jarní závitky,
závitky v zelném listu,
bezmasé hlavní jídla,
zelné fazolky,
babicovy dobroty zelne zavitky,
bezmase kapustove jarní závitky,
bezmasae recepty,
závitek bez masa,
recept na bezmasý oběd,
recepty bezmasé,
top bezmasý oběd
Suroviny:
listy zelné,
sýr čerstvý,
houska,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
fazolky zelené,
cibule,
česnek,
strouhanka,
vejce,
harissa,
vývar,
smetana na vaření,
bobkový list,
koření nové koření,
sůl,
olej
Komentáře (11)
já jsem po té včerejší výživné službě porád hladová a masachtivá
vypadá to moc hezky.. a vidím, že krásně využíváš domácí "lučinu"