Kadlíkova vepřojátrová paštika
Pokud jste milovníci poctivých paštik, jistě oceníte recept na tuto paštiku, ve které můžete upotřebit čerstvé vepřové maso a játra. Nejlepší paštika je totiž ta, kterou si uděláte doma.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 503 kJ / 3 227 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 413,30 g |
Tuky | 58,68 g |
Vláknina | 92,15 g |
Cholesterol | 6,16 g |
Sodík | 2,37 g |
Sůl | 6,75 g |
Sacharidy | 240,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlavy omyjte a dejte to největšího kastrolu, který doma máte a uvařte je. Přidejte sůl, pepř, bobkový list. Na plech ve kterém zbyl máslovo-paprikový výpek z kuřete nasekejte cibuli a dejte péct.
Krok 2: Syrová játra pomelte na nejjemnějším mlýnku a prožeňte jim i opečenou cibuli i s výpekem. Po uvaření hlav oberte maso a pomelte ho také. Mlýnek potom vymelte jedním starším rohlíkem pokropeným z vývarem z hlav.
Krok 3: Pomletou směs promíchejte se solí, pepřem, troškou majoránky, troškou chilli, špetkou drceného tymiánu, přilijte cca 0,5 l scezeného vepřového vývaru.
Krok 4: Vzniklou směs ještě pořádně promixujte ponorným mixérem. Hmotu následně naplňte do skleniček. Zavařujte na 110 °C 1 hodinu. Nechte odpočinout a druhý den zopakujte.
Zveřejněno 14. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkova vepřojátrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y78P
Moje poznámka
Kadlíkova vepřojátrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y78P
Nejnovější recepty
Květákový mozeček s cuketovými hranolkami
Přidáno před 4 hodinami
Nepečený kokosovo čokoládový dort s jahodami
Přidáno před 5 hodinami
Wrapy ze strouhané zeleniny
Přidáno 28. 7. 2025 05:04:02
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno 27. 7. 2025 17:18:26
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno 27. 7. 2025 07:51:48
Domácí Mila oplatky
Přidáno 27. 7. 2025 05:01:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketový perník
Petracka před 1 hodinou
Párky v listovém těstě jako jednohubky
kociriv před 2 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Proste_kamca před 2 hodinami
Medové palačinky s perníkovou vůní
LoveEndlessRadiance před 3 hodinami
BeBe střecha
PavlinaP před 3 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vandy před 4 hodinami
Grilované marinované cukety
AjaHK před 5 hodinami
Pivovarský tokáň
Majkls před 6 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Majkls před 6 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
kachlicka77 před 10 hodinami
Tématické fráze:
zavařování paštiky,
zavařená domácí paštika,
paštika z vepřové hlavy,
zavařená paštika,
jak dlouho zavarovat pastiku,
jak dlouho vařit paštiku,
jak zavařit paštiku,
konzervace paštiky,
zavařování pastiky do sklenic,
zavařování paštik,
domácí paštika zavařená,
jak dlouho se zavařuje paštika,
zavařovaná paštika,
zavařování domácí paštiky,
konzervace paštik,
jak zavařit domácí paštiku,
domaci zavařena paštika,
zavarovani pastiky v troube,
paštika zavařování,
domácí paštika z vepřové hlavy
Suroviny:
hlava vepřová,
játra vepřová,
cibule,
kuře,
rohlík,
bobkový list,
pepř celý,
sůl,
tymián,
pepř mletý,
majoránka,
chilli
Komentáře (40)
+ domácí chleba i višňový džem
Jo a +34
ale dělat nebudu, představa že vařím doma prasečí hlavu a pak ji budu obírat tak nato nemám žaludek
Zavařuju jenom do šroubovacích sklenic, maso syrové i pečené, klobásy, slaninu vždycky dva dny po sobě po hodině a půl, na 100°C a ještě se nikdy nic nepokazilo
Kadlíku já v papiňáku kromě vaření príma pochoutek i zavařuji.Ovoce,klobásky,maso-no prostě co je po ruce
Naďko ten Inpost je tuším jen v Jihomoravském kraji.Ceny máme ale opravdu slušné
www.makovec.cz/
a játra za 29 jsou v akci na Inpostu
www.inpost.cz/maloobchodni-akcni-nabidka/
jenom to chce sledovat!!! Bydlím od obou řeznictví, co bych po třech pivech dočural!!!
Masovky s plechovýma držákama mívala kdysi dávno moje maminka....
Jasně, hotové, zavařené maso dostaneš v obchodě koupit i pod šroubovacíma víčkama, ale to není zavářeno doma, takže je v něm navíc spousta konzervantů a maso se nekazí.