Rohlíčky touha
Lahodné rohlíčky s jemnou žloutkovou polevou a posypem z voňavých ořechů jsou dokonalou kombinací křehkého těsta a sladké chuti. Ideální pochoutka ke kávě, na sváteční stůl nebo jako dárek pro vaše blízké.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 870 kJ / 4 032 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,90 g |
| Tuky | 270,93 g |
| Vláknina | 14,10 g |
| Cholesterol | 1,21 g |
| Sodík | 319 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 323,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse důkladně utřete máslo, cukr a žloutek do husté bílé peny. Z bílku ušlehejte tuhý sníh. Do žloutkové hmoty přidejte 140 g mletých ořechů, hrubou mouku a zlehka vmichejte sníh.
Krok 2: Těsto rovnoměrně rozetřete na plech a uhlaďte stěrkou. Pečte v předehřáté troubě na 170 °C až těsto pěkně zrůžoví a okraje začnou zlátnout, trvá to asi 10-15 minut. Pozor, at se těsto nepřepeče, nesmí být hnědé!
Krok 3: Mezitím připravte polevu. Utřete žloutky s oběma cukry až uplně zbělají (je-li poleva příliš hustá, kápněte do ní trochu vody).
Krok 4: Ihned po vyndání plechu z trouby rozetřete na horké těsto polevu a posypte zbylými ořechy. Nechte vychladnout a pak vykrajujte vypichovacím kolečkem rohlíčky.
Zveřejněno 15. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rohlíčky touha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6G6l
Moje poznámka
Rohlíčky touha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6G6l
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 9 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 14 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 15 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 6 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 8 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 8 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 8 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 9 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 9 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 9 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 10 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 10 hodinami
Tématické fráze:
řezy touha,
cukroví touha,
ořechové řezy apetit,
ořechové žloutkové řezy,
touha řezy,
žloutkové řezy,
moučník touha,
vánoční cukroví touha,
touha cukroví,
touha ořechova,
ořechové řezy,
ořechové rohlíčky,
zloutkove rohlicky,
ořechový žloutkový řez,
sněhové rohlíčky,
recept žloutkové řezy,
sladke recepty touha,
vánoční cukroví ořechová touha,
pařížské rohlíčky apetit,
touha-cukroví
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
ořechy vlašské,
bílek,
mouka hrubá,
tuk,
mouka,
žloutek,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (14)
Pekla jsem ho každoročně na vánoce, ale pak se mi nedostávaly ořechy a na koláč jsem poněkud pozapomněla. Letos ho upeču znovu po dlouhé době.