Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 386 kJ / 1 526 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 134,66 g |
Tuky | 105,23 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 589 mg |
Sodík | 1,56 g |
Sůl | 3,71 g |
Sacharidy | 9,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žampiony očistíme, kloboučky odložíme, nožičky nakrájíme a dáme do mísy.
Krok 2: Přidáme mleté maso, nakrájenou cibuli, vejce, polovinu nastrouhaného uzeného sýra a ochutíme kečupem, hořčicí, vorčestrem, solí a pepřem.
Krok 3: Směs dáme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku nebo zapékací formy, na povrch dáme kloboučky žampionů (spodní stranou nahoru - vzniknou mističky) a zatlačíme je do masa.
Krok 4: Houby posypeme gril. kořením a naplníme směsí zbylého uz. sýra, taveného sýra a bylinek.
Krok 5: Dáme péct do trouby asi na 30 minut.
Zveřejněno 9. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Žába v díře"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WpOQ
Moje poznámka
"Žába v díře"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WpOQ
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno před 23 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 56 minutami
Dušená mrkev
Fitulka před 1 hodinou
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 1 hodinou
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 1 hodinou
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 1 hodinou
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Krkovice pečená na bramborech
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Vepřová kýta na zelenině
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
martianekk před 3 hodinami
Cuketový perník
martianekk před 3 hodinami
Tématické fráze:
jak uvařit žábu,
zaba,
žabky v díře,
žába recept,
žaby,
žaba z vejce,
žáby z vajec,
jak udělat žábu,
žabky v díře recept,
recepty žaby,
mleté maso žába v díře,
jak vypadá žába,
recept žába,
žába na grilu,
žaba vejce,
žába recepty,
žáby recepty,
žáby recept,
recepty z kuřecího masa žaba,
mleté kroupové
Suroviny:
maso mleté,
cibule,
hořčice,
kečup pikantní,
sůl,
pepř,
vejce,
omáčka worcesterová,
žampióny,
sýr uzený,
koření grilovací,
sýr tavený,
pažitka,
bazalka čerstvá
Komentáře (30)
Pod pojmom "žába v díře" si predstavujem klasický britský recept, klobásky - párky zapečené v pekáčku s ochuteným akoby palacinkovým cestíčkom. Nechcem tu byť za rýpavú, ani múdru - určite tento britský recept poznáte viacerí.