Nedašovská babička (nejen velikonoční)
Obrácený kynutý koláč naslano poslouží jako svačina do ruky nebo pohoštění pro návštěvu. Potěší všechny koledníky, kteří příliš neholdují sladkým moučníkům. Snadná příprava těsta v domácí pekárně vám ušetří čas.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 330 kJ / 1 991 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,71 g |
| Tuky | 89,65 g |
| Vláknina | 10,60 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 162 mg |
| Sůl | 0,39 g |
| Sacharidy | 233,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto připravíme v domácí pekárně. Nejprve vlijeme do nádoby v pekárně mléko s máslem, přidáme žloutky, rozdrobené droždí, špetku cukru a vše zasypeme polohrubou mouku. Na závěr přidáme sůl. Zapneme na program Těsto a necháme pekárnu pracovat. Těsto je trochu řidší.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 3: Na dno vymaštěného vyššího pekáčku naskládáme nakrájená vejce, podélně rozpůlené klobásy řeznou stranou dolů a kousky uzeného masa. Vše zalijeme těstem a důkladně rozetřeme.
Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dorůžova asi 30 minut. Během pečení potíráme vršek olejem. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dostatečně propečené.
Krok 5: Pokrm vyjmeme a překlopíme na lněný ubrousek, ve kterém se tento starodávný pokrm i podává. Servírujeme s kysaným zelím.
Zveřejněno 5. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nedašovská babička (nejen velikonoční)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OL5G
Moje poznámka
Nedašovská babička (nejen velikonoční)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OL5G
Nejnovější recepty
Strakatý řez s jablky
Přidáno před 2 hodinami
Domácí nudle s krůtím masem a paprikami
Přidáno před 6 hodinami
Rohlíky na vlašák
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové karbanátky s kari
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové kung-pao
Přidáno před 22 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička pečená po staročesku
Lida.Rose před 10 minutami
Krémová pórková polévka
minitka111 před 27 minutami
Sváteční polévka s pečeným česnekem
Lida.Rose před 1 hodinou
Majonézové kynuté buchty
Lendoulinecek před 1 hodinou
Chilli con carne (veganské)
BlankaBulkova před 1 hodinou
Vanilkové vafle
Merylas před 1 hodinou
Krtkův dort na plechu
EvaCh před 1 hodinou
Buchtičky s vanilkovým krémem
Blazenka před 2 hodinami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Simona1 před 2 hodinami
Tvarohová buchta s Margotkou
beruna1 před 2 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční recepty,
recepty od babičky,
velikonoční babička,
starodávné velikonoční recepty,
velikonoční šoldra,
velikonoční dobroty recepty,
velikonoční dobroty,
velikonoční nádivka od babičky,
velikonoční šoldra chleba videorecept,
zapékané klobásy babička,
velikonoční nádivka podle babičky,
velikonoční zapékané klobásy recept,
vláčné velikonoční zapékané klobásky,
velikonoční zapékané klobásky recept,
velikonoční šoldra recept videorecept,
velikonoční zapékané bílé klobásy recept od babičky,
starodavne recepty,
andri nebo andrey,
roštěnka podle babicky,
starodávný recept
Suroviny:
mouka polohrubá,
žloutek,
droždí,
mléko,
máslo,
cukr,
sůl,
maso uzené,
klobása,
vejce
Komentáře (35)
Ykladam,neni nad stare a vdecne recepty. Davam bodika
rebeka: Chyběla jsi, a nejen mi
Moc hezký receptík i provedení
Ale vypadá to hezky, ale jsou tam kvasnice a to já neumím