Tomanovic kapřík
Marinovaný kapr, který je následně dělaný v klasickém trojobalu. Pro některé možná netypickou chuť masu dodá marináda či spíše lázeň, kterou připravíme svařením kořenové zeleniny, nového koření a bobkového listu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 196 kJ / 47 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,28 g |
| Tuky | 0,46 g |
| Vláknina | 6,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 147 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 5,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vykuchaného kapra očistíme, osušíme utěrkou a naporcujeme.
Krok 2: Očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kusy a dáme vařit spolu s kořením do cca 1/2 l vody na 10 minut. Vychladíme.
Krok 3: Česnek nasekáme nadrobno a utřeme do pasty. Porce kapra osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme citronem a necháme je takto uležet v míse v lednici asi 1 hodinu.
Krok 4: Pak maso zalijeme již vychladlým vývarem a necháme je přes noc uležet.
Krok 5: Na trojobal: Mouku smícháme se sladkou paprikou, drceným kmínem a kořením na ryby. Vejce trošku osolíme a rozšleháme. Do třetí nádoby si připravíme strouhanku.
Krok 6: Pak dílky kapra opláchneme, osušíme utěrkou, osolíme a opět pokapeme citronem. Obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme pomalu dorůžova.
Zveřejněno 7. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tomanovic kapřík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6DD
Moje poznámka
Tomanovic kapřík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6DD
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 16 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 16 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka
Tamarilka před 41 minutami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 54 minutami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 1 hodinou
Domácí vánočka
Zuzu10 před 1 hodinou
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 1 hodinou
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 1 hodinou
Mila kuličky
Marule před 2 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 3 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 4 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 22 hodinami
Tématické fráze:
kapr obalený v mouce s paprikou a drceným kmínem,
kapříků pomazánka,
jak připravit kapříka,
vajíčková pomazánka rece
Suroviny:
kapr,
česnek,
citron,
sůl,
pepř mletý,
mrkev,
celer,
petržel,
bobkový list,
koření nové koření,
voda,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
koření na ryby,
vejce,
strouhanka,
olej
Komentáře (23)