

Kapřík v bílém kabátku
Suroviny
- Kapr (nejlépe podkovičky)
- cibule
- smetana
- křen (lepší strouhaný, ale může být i křenex)
- koření na ryby (kdo má rád, ale nemusí být)
- sůl
Postup přípravy receptu
Plech lehounce vymažeme olejem. Cibuli si nakrájíme na měsíčky a rozprostřeme po celé ploše plechu (cibulí nešetřeme, ale dáme jí hojně!!!).
Kapří podkůvky osolíme a kdo chce, tak i okoření a poklademe na cibuli. Lehce pokropíme olejem, dle potřeby podlejeme a pečeme v troubě.
Mezitím si rozmícháme ve smetaně křen (každý dle chuti, u nás čím víc, tím líp :-) ).
Když je maso měkké, zalijeme smetanou a dopečeme, dokud nám smetana nezhoustne a nezezlátne.
Podáváme nejlépe opečenými bramborami nebo jen tak s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Tento recept je od Zdeňka Trošky, který byl kdysi hostem v nějakém pořadu. Jednou jsme to zkusili a kapra málo kdy děláme jinak. Je to opravdu výborné!!!!!!
Množství neuvádím, záleží na každém, kolik omáčky atd...
Dobrou chuť!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kapřík v bílém kabátku
-
A já děkuju za recept.
-
Jsem ráda, že chutnalo, děkuji za fotky Eli, jsou krásné!!!
-
Výborný recept...
Přidala jsem obrázky.
-
Jj, Mirčo a kupovaný ryby není to pravý viď?
, znám, zeťák s dcerou taky až začne sezona no... Jinak na křenu dělám, jen nedávám moc, abych cítila tu rybinu - prostě každý podle chuti
-
Majdo1512
to vypadá jako opravdu luxus.pokrm
.Já miluju ryby v bílé remuládě s křenem,nebo koprem
a tohle by mi tudíž určitě moc chutnalo
.Boďka je tvá.Jen škoda,že můj rybář ještě nechodí k vodě
-takhle bude muset přijít na řadu rybka "kupovanka"
.Recept ukládám a ani nevíš,jak moc se na něj těším
.