Králík se šalvějovou nádivkou
Králičí maso je velmi ceněné pro svou jemnou chuť, je dietní a upravit ho lze mnoha způsoby. Králičí hřbet a stehna plněná nádivkou ze slaniny, sušených švestek, jablka a šalvěje jsou opravdovou delikatesou.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 435 kJ / 1 777 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,10 g |
Tuky | 176,30 g |
Vláknina | 10,06 g |
Cholesterol | 399 mg |
Sodík | 3,31 g |
Sůl | 8,21 g |
Sacharidy | 26,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Od hřbetu a žeber oddělíme přední i zadní nohy.
Krok 2: Hřbet se žebry opatrně vykostíme, zadní nohy také. Odřezky nakrájíme na malinké kousky.
Krok 3: Na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme najemno pokrájenou cibuli a orestujeme.
Krok 4: Pak přidáme odřezky masa, nakrájenou polovinu švestek, na kostičky nakrájené jablíčko a posekanou polovinu šalvěje, osolíme, opepříme a cca 3 minuty restujeme.
Krok 5: Odstavíme a vmícháme vejce.
Krok 6: Touto směsí naplníme maso ze hřbetu i stehen, svážeme do rolád a opečeme ze všech stran na oleji.
Krok 7: Přendáme i s výpekem do pekáčku, přidáme zbytek švestek a šalvěje, posekaný česnek, podlijeme a pečeme zprvu přiklopené (cca 45minut) a poté dopečeme odkryté do měkka.
Krok 8: Během pečení přeléváme výpekem. Výpek je možné podle svých zvyklostí zahustit.
Zveřejněno 26. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík se šalvějovou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZvDQ
Moje poznámka
Králík se šalvějovou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZvDQ
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 2 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 17 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 17 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 1 hodinou
Kedlubnové zelí
Merylas před 3 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 3 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 19 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 19 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 21 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 23 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 23 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 23 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis 15. 6. 2025 10:50
Tématické fráze:
králík obecný,
králik se žebrama,
přílohy ke králíkovi s nádivkou,
nádivka ke králíkovi,
recept králík s plňkou,
pečený králik s plnkou”,
co z odřezků králíka,
nadivka ke kralikovy,
králík recepty,
přílohy ke králíkovi,
svatecni králík,
kralikovy,
krallik recepty,
recepty klrálík,
ušoun obecný,
kalik s nadivkou,
králík s nádivnou,
kuřecí stehna se šalvějovou nádivkou,
klrálík s nádovkou,
krallik s plnkou
Suroviny:
králík,
slanina,
jablko,
švestky sušené,
cibule,
šalvěj,
vejce,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (23)
ale za tuto nádheru ti vysekávám poklonu a bod