Ovocný táč
Tento tradiční koláč se vyznačuje nadýchaným kynutým těstem, které je pokryto šťavnatými plody rybízu a angreštu a navíc zasypáno sladkou drobenkou. Kyselost rybízu a angreštu dodává sladkému těstu vyváženou a svěží chuť.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 202 kJ / 7 218 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 140,60 g |
Tuky | 290,42 g |
Vláknina | 34,11 g |
Cholesterol | 645 mg |
Sodík | 146 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 993,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Umyjeme ovoce - rybíz odstopkujeme, angrešt zbavíme stopek.
Krok 2: Droždí rozdrobíme v mírně ohřátém a oslazeném mléce, když kvasnice vzejdou, vlijeme do mísy s ostatními surovinami. Vymícháme hladké těsto a necháme vykynout.
Krok 3: Poté rozdělíme na dvě stejné části a na vymazaném plechu roztáhneme a vtlačíme až do rohů. Poklademe ovocem a posypeme drobenkou.
Krok 4: Na drobenku promícháme všechny suroviny. Pokud máme kyselejší ovoce, přidáme cukr. Drobenkou posypeme ovoce na plechu
Krok 5: Necháme ještě chvíli na plechu kynout a zatím rozehřejeme troubu na 170 °C.
Potom vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
Potom vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
Zveřejněno 9. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovocný táč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MNAO
Moje poznámka
Ovocný táč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MNAO
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 2 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 8 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 12 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 13 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 2 minutami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 3 minutami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 6 minutami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 8 minutami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 9 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 12 minutami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 21 minutami
Krkovička po farářsku
Olympus před 1 hodinou
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 1 hodinou
Nejlepší litý perník
Noumik před 1 hodinou
Tématické fráze:
ovocný táč,
kynutý táč s ovocem,
rybízový táč,
táč s rybízem,
tac,
kynutý ovocný táč,
ovocné táče,
kynutý táč s rybízem,
recept na ovocný táč,
ovocný táč recept,
posypka na tac,
táč s ovocem,
angreštový táč,
angrešt recepty,
ovocný táč kynutý,
táč z rybízu,
hanácký táč,
wwwrecepty.cz,
ovocný kynutý táč,
špaldový táč
Suroviny:
ovoce,
mouka hladká,
droždí,
cukr,
mléko,
žloutek,
olej,
máslo,
mouka,
cukr,
tuk
Komentáře (12)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
nesmrdí.. mám tady recept na Koláčky jako kynuté,ale bez kynutí, kde jdou přímo kostky dvě a naprosto v pohodě