Ovocný táč
Tento tradiční koláč se vyznačuje nadýchaným kynutým těstem, které je pokryto šťavnatými plody rybízu a angreštu a navíc zasypáno sladkou drobenkou. Kyselost rybízu a angreštu dodává sladkému těstu vyváženou a svěží chuť.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 202 kJ / 7 218 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 140,60 g |
Tuky | 290,42 g |
Vláknina | 34,11 g |
Cholesterol | 645 mg |
Sodík | 146 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 993,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Umyjeme ovoce - rybíz odstopkujeme, angrešt zbavíme stopek.
Krok 2: Droždí rozdrobíme v mírně ohřátém a oslazeném mléce, když kvasnice vzejdou, vlijeme do mísy s ostatními surovinami. Vymícháme hladké těsto a necháme vykynout.
Krok 3: Poté rozdělíme na dvě stejné části a na vymazaném plechu roztáhneme a vtlačíme až do rohů. Poklademe ovocem a posypeme drobenkou.
Krok 4: Na drobenku promícháme všechny suroviny. Pokud máme kyselejší ovoce, přidáme cukr. Drobenkou posypeme ovoce na plechu
Krok 5: Necháme ještě chvíli na plechu kynout a zatím rozehřejeme troubu na 170 °C.
Potom vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
Potom vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
Zveřejněno 9. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovocný táč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MNAO
Moje poznámka
Ovocný táč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MNAO
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 17 minutami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 1 hodinou
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 4 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 5 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 13 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 49 minutami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 59 minutami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 1 hodinou
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 2 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 2 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 2 hodinami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 4 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 4 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 11 hodinami
Tématické fráze:
ovocný táč,
kynutý táč s ovocem,
rybízový táč,
táč s rybízem,
tac,
kynutý ovocný táč,
ovocné táče,
kynutý táč s rybízem,
recept na ovocný táč,
ovocný táč recept,
posypka na tac,
táč s ovocem,
angreštový táč,
angrešt recepty,
ovocný táč kynutý,
táč z rybízu,
hanácký táč,
wwwrecepty.cz,
ovocný kynutý táč,
špaldový táč
Suroviny:
ovoce,
mouka hladká,
droždí,
cukr,
mléko,
žloutek,
olej,
máslo,
mouka,
cukr,
tuk
Komentáře (12)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
nesmrdí.. mám tady recept na Koláčky jako kynuté,ale bez kynutí, kde jdou přímo kostky dvě a naprosto v pohodě