Ovocný táč
Tento tradiční koláč se vyznačuje nadýchaným kynutým těstem, které je pokryto šťavnatými plody rybízu a angreštu a navíc zasypáno sladkou drobenkou. Kyselost rybízu a angreštu dodává sladkému těstu vyváženou a svěží chuť.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 202 kJ / 7 218 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 140,60 g |
Tuky | 290,42 g |
Vláknina | 34,11 g |
Cholesterol | 645 mg |
Sodík | 146 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 993,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Umyjeme ovoce - rybíz odstopkujeme, angrešt zbavíme stopek.
Krok 2: Droždí rozdrobíme v mírně ohřátém a oslazeném mléce, když kvasnice vzejdou, vlijeme do mísy s ostatními surovinami. Vymícháme hladké těsto a necháme vykynout.
Krok 3: Poté rozdělíme na dvě stejné části a na vymazaném plechu roztáhneme a vtlačíme až do rohů. Poklademe ovocem a posypeme drobenkou.
Krok 4: Na drobenku promícháme všechny suroviny. Pokud máme kyselejší ovoce, přidáme cukr. Drobenkou posypeme ovoce na plechu
Krok 5: Necháme ještě chvíli na plechu kynout a zatím rozehřejeme troubu na 170 °C.
Potom vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
Potom vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
Zveřejněno 9. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovocný táč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MNAO
Moje poznámka
Ovocný táč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MNAO
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 4 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 5 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 12 minutami
Špenátová polévka
brtna před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 2 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 3 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 3 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 3 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 5 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 6 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 6 hodinami
Tématické fráze:
ovocný táč,
kynutý táč s ovocem,
rybízový táč,
táč s rybízem,
tac,
kynutý ovocný táč,
ovocné táče,
kynutý táč s rybízem,
recept na ovocný táč,
ovocný táč recept,
posypka na tac,
táč s ovocem,
angreštový táč,
angrešt recepty,
ovocný táč kynutý,
táč z rybízu,
hanácký táč,
wwwrecepty.cz,
ovocný kynutý táč,
špaldový táč
Suroviny:
ovoce,
mouka hladká,
droždí,
cukr,
mléko,
žloutek,
olej,
máslo,
mouka,
cukr,
tuk
Komentáře (12)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
nesmrdí.. mám tady recept na Koláčky jako kynuté,ale bez kynutí, kde jdou přímo kostky dvě a naprosto v pohodě