Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polentový koláč s mangoldem a cibulí

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 642 kJ /
631 kcal
Bílkoviny39,01 g
Tuky41,17 g
Vláknina4,14 g
Cholesterol 840 mg
Sodík 455 mg
Sůl1,01 g
Sacharidy25,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180°C a pečící formu ( já měla klasickou dortovou) vymažeme máslem. Krok 2: Do hrnce nalijeme vodu s mlékem, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a po troškách přisypáváme krupici, promícháváme asi 5 minut, aby se nevytvořily hrudky. Krok 3: Sejmeme z ohně, vmícháme máslo a parmazán, osolíme a opepříme. Krok 4: Vlijeme do formy a poklademe mangoldem a pokrájenou cibulí. Krok 5: Vejce smícháme se smetanou, osolíme, opepříme a nalijeme na koláč. Krok 6: Nakonec poklademe kousky sýru. Krok 7: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 45 minut.

Zveřejněno 12. 7. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Z časopisu Albert

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L0VX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L0VX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Katastrophe:Náhodou jsem objevila tvůj komentář, nezlob se, že jsem se neozvala:-8. Moc děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že se recept v rodině ujal;-):-K

Byl to můj první recept s polentou a musím říct, že to byla skvělá volba :yes: Mamka si hned brala recept, také už ho zkoušela a byla nadšená :-K
A navíc každý dobrý recept na mangold se hodí :-D (ať ho stíháme jíst rychleji než slimáci) :-8

Všem děkuju za milé komentáře:-K

moc fajn receptík, to by mi moc chutnalo Andrejko:yes::yes::yes::-p:-K

Moc hezký koláček:-K+14:-p:yes:

Bibinka:Jani, jasně, píšu to i v surovinách, že lze použít i špenát;-). Je to moc dobrý:-p

1974andrea:Andrejko, to je v každém případě velmi zvláštní a jistě dobrý recept, prostě prima:-p Místo mangoldu jde jistě použít listy špenátu ap. Z mangoldu jsem nedělala ani fň, ale dávám 12.bod:yes:

týý jo.. to je teda frajer:yes: jak tam vznešeně hačá, namyšlenec.. moc dobře ví, je moooc dobrý:-8;-):-D:-D:-D:yes: prostě chlap:-8:-D

Chutě pro mě naprosto neznámé, ale vypadá to velmi jedle. :yes:

varilamyskakasicku:je to kukuričná kaša, ak spravíš hustú - stuhne., napr. ako krupičná kaša. U nás frčí opekaná polenta, teda vychladnutá - rozprestretá na plechu (peč. papier), pokrájaná a opečená.

magdalenka: ona se dává ztuhnout? Aha, tak vidíš, já o tom nic nevím, tak se ráda poučím, ještě jsem s polentou nikdy s nepracovala;-) jen vídám z polenty jen samé pěkné recepty:-K;-)

maris: maruš, jo u dělání nové střechy - gulášky a pod, co, udělej bigos ;-);-):yes::yes:

maris:No to víš, při práci vyhládne a to musí potom přijít na řadu pořádné syté jídlo;-):-D

1974andrea: teď máš volné pole,:-), děláme novou střechu, vařím a vařím, ale klasiku, nevím, jestli bych např. s tímto koláčkem z polenty uspěla:-)):-))

Tématické fráze:
slaný polentový koláč, polentový koláček, polentový slaný koláč, slaný koláč kukuřičný albert, slany kolac z polenty, polentový koláč s řepou, polentovy kolac slaný, polenta albert, polentovy chleb, pizza z polenty albert, albanska kuchyne, slaný polentový koláč na plech, mangold balkánský, koláč s cibulí

Suroviny:
polenta instantní, voda, mléko, máslo, sýr parmazán strouhaný, sůl, pepř, cibule červená, mangold, vejce, smetana, sýr feta, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu