Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meruňková roláda

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 041 kJ /
1 922 kcal
Bílkoviny82,70 g
Tuky157,83 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 805 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy40,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na těsto si vyšleháme cca 10 minut vejce a cukr do husté, bílé pěny. Krok 2: Ručně přimícháme mouku. Krok 3: Vlejeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě 17- 20 minut na 180°C. Krok 4: Upečené těsto ještě horké i s papírem smotáme a necháme vychladnout. Krok 5: Mascarpone, tvaroh a cukr si vyšleháme. Krok 6: Meruňky opereme a vypeckujeme. 2/3 nakrájíme na malé kostičky a 1/3 si necháme na ozdobu. Krok 7: Roládu opatrně rozmotáme a odstraníme pečící papír. Krok 8: Namažeme marmeládou, pak krémem (část si odložíme na ozdobu) a posypeme meruňkami. Krok 9: Smotáme, potřeme krémem a ozdobíme meruňkami.

Necháme aspoň 2 hodiny v lednici.

TIP: Zamotané koláče: Vláčný moučník s meruňkami

Zveřejněno 15. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňková roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AWLP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňková roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AWLP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moooc mooc dobré ;-):yes:

JE KRÁSNÁ ALE STEJNĚ NEJVÍC CHUTNÁ KDYŽ JÍ UPEČE NĚKDO JINÝ,KDYŽ JÍ PEČU,MÁM RADOST ŽE JIM CHUTNÁ,ALE JÁ SI NA NÍ TOLIK NECHUTNÁM-A NEBO SPÍŠ AŽ S ODSTUPEM,ASI JSEM NAČUCHANÁ A PAK TO NEJEDE..:yes:

Kdo se má na to dívat? To je utrpení a vždy máme plný travník meruněk jak nám padají od sousedu a letos,kruci nic umrzlo to všechno ! :-D Ale bodík dávám,a upeču z kupovaných ! Děti jsou už nazpátek z dovolené takže to šestým smyslem vytuší,že se něco upeklo a přijdou. :-D

Markétko, velmi zdařilé:-p:yes:

Díky všem za milé komentáře:-)

Rebeka: ok, já jim je předám;-):-D:-D

se ti roládkuje, když máš takové šikovné pomocníčky;-):-!:-K:-K:yes::yes:
tobě 1/4, jim zbytek bodíku:-8:-D:-D:-D
moc krásná roládka.. tu bych neodmítla:-8;-):-p:yes::yes:

Velmi povedená;-);-);-)

Úžasné fotky a určite skvelá roláda:yes:,škoda že už nemáme marhule:-/

Krásná roláda:-):yes::yes:

Jůů:-K+17:-p:yes:

Rozkošné první foto!!!

Krása! A jistě velmi chutná!!! :yes:

nofrona, krásna roládka.:yes:

Tématické fráze:
merunkova rolada, roláda s meruňkami, roláda merunkova, merunkova rolada s tvarohem, merunková roláda recept, mascarpone s meruňkama, mascarpone s meruňkami, merukova roláda recept, cokoladova rolada merunkovy dzem, tvarohovo meruňková roláda, roláda s mascarpone s meruňkami, recept na merunkovou roládu, neige vino, nepečená meruňková roláda, krém na merunkovou roládu, rychlá roláda s meruňámi, roláda s meruňkama a tvarohem, co s meruňkami, roláda s meruňkami krém s mascarpone a bílou čokoládou, roláda s mascarpone merunky

Suroviny:
vejce, cukr, mouka polohrubá, mascarpone, tvaroh, cukr, meruňky, marmeláda meruňková

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu