Štědrák
Štědrák je velmi štědře plněný koláč původem od slovenských sousedů. Zpravidla se vyskytuje na stole o vánočních svátcích a jeho název vyplývá zejména z mnoha vrstev různých náplní od ořechové, přes povidlovou až k tvarohové.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 772 kJ / 6 160 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 143,90 g |
| Tuky | 232,35 g |
| Vláknina | 51,25 g |
| Cholesterol | 977 mg |
| Sodík | 815 mg |
| Sůl | 1,87 g |
| Sacharidy | 837,26 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štědrák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WnxJ
Moje poznámka
Štědrák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WnxJ
Nejnovější recepty
Omeleta se žampiony
Přidáno před 56 minutami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 14 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 16 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Honzovy kynuté buchty
kimlo před 28 minutami
Tvarohové lívance
boomgo před 48 minutami
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 1 hodinou
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 11 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 14 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 15 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 15 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 16 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 16 hodinami
Tématické fráze:
koláč štědrák,
stedrak kolac,
vánoční šťědrak,
příprava máku,
vánoční koláč štědrák,
minibazar vaření a pečení,
malinová šťáva recept,
povidlová náplň,
moučník štědrák,
kolac stedrak recept,
štědrák-recept,
štědrák na plech,
kynuty stedrak,
nejlepší štědrák recepty,
dort stedrak,
štědrák-koláč,
stedrakkolac,
příprava makové náplně,
nejlepší štědrák,
štědrovák
Suroviny:
mouka polohrubá,
žloutek,
sůl,
cukr moučkový,
máslo,
droždí čerstvé,
mléko,
vejce,
ořechy mleté,
cukr moučkový,
voda,
cukr vanilkový,
mák mletý,
cukr moučkový,
skořice mletá,
voda,
povidla švestková,
voda,
cukr moučkový,
skořice mletá,
šťáva malinová,
rum,
tvaroh,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
vejce,
mouka hrubá,
smetana,
strouhanka
Komentáře (25)