Milotické okurky bez vařeného nálevu
K přípravě milotických okurek není třeba vařit nálev. Do každé sklenice vkládáme suroviny a koření přesně podle receptu a zalijeme jen čistou vodou. Nemáme-li zavařovací hrnec, nevadí, můžeme je zavařit i v mikrovlnné troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 629 kJ / 150 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,18 g |
Tuky | 0,53 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,27 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 32,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Okurky pečlivě omyjeme, kopr opláchneme.
Krok 2: Suroviny skládáme do sklenice v pořadí: okurky, kopr, cibule a další vrstva okurek.
Krok 3: Do sklenice k zelenině přidáme cukr, Deko a ocet. Zalijeme studenou vodou asi 1 cm pod víčko.
Hrdlo sklenice i víčko otřeme do sucha a sklenici pevně uzavřeme. Krok 4: Sterilujeme v zavařovacím hrnci 20 minut při teplotě 85 °C. Krok 5: Nebo sklenice uzavřeme šroubovacím víčkem a zavařujeme v mikrovlnné troubě (čas podle počtu sklenic).
Výkon a čas pro sklenici o objemu 720 ml:
Výkon 700 W = 6 minut/1 ks
Výkon 750 W = 5 1/2 minuty/1 ks
Výkon 800 W = 5 1/4 minuty/1 ks
Výkon 850 W = 5 minut/1 ks
Výkon 900 W = 4 1/2 minuty/1 ks
Pro zavaření 2 sklenic je nutno zavařovat dvojnásobek minut atd.
Hrdlo sklenice i víčko otřeme do sucha a sklenici pevně uzavřeme. Krok 4: Sterilujeme v zavařovacím hrnci 20 minut při teplotě 85 °C. Krok 5: Nebo sklenice uzavřeme šroubovacím víčkem a zavařujeme v mikrovlnné troubě (čas podle počtu sklenic).
Výkon a čas pro sklenici o objemu 720 ml:
Výkon 700 W = 6 minut/1 ks
Výkon 750 W = 5 1/2 minuty/1 ks
Výkon 800 W = 5 1/4 minuty/1 ks
Výkon 850 W = 5 minut/1 ks
Výkon 900 W = 4 1/2 minuty/1 ks
Pro zavaření 2 sklenic je nutno zavařovat dvojnásobek minut atd.
Zveřejněno 9. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Milotické okurky bez vařeného nálevu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/59YY
Moje poznámka
Milotické okurky bez vařeného nálevu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/59YY
Nejnovější recepty
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 10 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 12 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno před 17 hodinami
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno před 18 hodinami
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno 31. 7. 2025 13:11:14
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno 31. 7. 2025 13:01:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté povidlové koláče s drobenkou
Eva80 před 5 hodinami
Rychlá meruňková buchta
Denade před 5 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
Kocinka před 6 hodinami
Pečená švestková povidla
Sbotka před 8 hodinami
Jahodová zmrzlina
Sefiragold před 9 hodinami
Cuketový perník
Dodo86 před 9 hodinami
Cuketová buchta s tvarohem
jitulinek.s1 před 9 hodinami
Buchta s chutí koláče
knihomolka před 10 hodinami
Cuketový perník
sarkasj@seznam.cz před 11 hodinami
Tématické fráze:
nálev na okurky bez zavařování,
nálev na okurky na jednu sklenici,
nálev okurky,
zavařování okurek deko,
okurky bez nálevu,
zavařování okurek po jedné sklenici,
okurky nakládačky recept,
nálev na okurky deko,
zavařování okurek bez nálevu,
zavařování okurek v zavařovacím hrnci,
zavařování okurek nálev,
okurky bez vařeneho nalevu,
nálev na okurky na 1 sklenici,
nálev z deka na okurky,
nalev na okurky bez vareni,
recept na zavařování okurek,
dadalova kuchařka,
zavarovani okurek,
nálev na okurky,
zavařování okurek s dekem
Suroviny:
okurky sterilované,
cibule,
kopr,
cukr,
deko,
ocet
Komentáře (32)
Pokračování 15.11.2012
Helli,včera jsme otevřeli další sklenku.Okurky jsou krásně uležené,opravdu křupavoučké a velice chutné