Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanové lišky v nudlích

Lesní houby v krémové omáčce, jemně podtržené kořením a spojené s čerstvě vařenými těstovinami. Spojení sytosti a lehkosti, které promění obyčejné nudle v malý sváteční chod. Jednoduchý recept voní lesem a domovem.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 595 kJ /
620 kcal
Bílkoviny7,60 g
Tuky60,20 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 68 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy9,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit široké nudle podle návodu na obalu. Krok 2: Dobře opláchneme a od případných nečistot očistíme čerstvé lišky. Krok 3: Do pánve dáme rozpustit trochu másla, do kterého dáme špetku mletého kmínu a vložíme lišky. Krok 4: Lehce podusíme ve vlastní šťávě, dokud nejsou ideálně měkké, čehož docílíme za 5 minut. Krok 5: Jakmile jsou lišky hotové a skoro bez šťávy tak je v pánvi podlijeme smetanou a necháme ještě společně projít lehce varem, aby došlo ke spojení lahodných chutí obsažených surovin. Krok 6: Do pánve přidáme uvařené a okapané široké nudle. Dle potřeby osolíme a vše společně promícháme. Krok 7: Promíchané nudle přendáme do hlubokého talíře a necháme si chutnat.

TIP: Houbové pokrmy - 7 oblíbených jídel

Zveřejněno 22. 8. 2012

Poznámka autora Colombo65

... a je po liškách :) Po ochutnání zjistíme, že i z minima ale kvalitních surovin jde připravit pokrm, po jehož ochutnání máte tzv. „nebe v hubě“.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zv58

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zv58

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

I obyčejné nudle se mohou proměnit v delikatesu. 😊

rychlé,chutné-díky.

holka ze severu:
Tak to je super;-);-);-)

Tak Colombo, právě jsem tuto lahodu dovařila, výbroná rychlovka na sobotní oběd. Díky. :yes:

Otíku lišky miluju tudíš i tento receptík chválím:yes::yes::yes:

Snad už začnou lišky zase růst, určitě vyzkouším. Jsem si jistá, že to bude dobrota :yes:

pravdu máš detektive - lahodné:yes::-D když nejsou lišky tak dávám hříbky:-p

Kde vzít lišky:-Sjinak vypadá to krásně:yes::yes:

Danca: neboj.. my zase máme švestičky, když už ne lištičky:-//:-D:-D:-D:-D;-)

To je pajáda !!! Udělám. Jsi šikula. A lišky mám, héč. :-)

Danca: no jsme na tom úplně stejně:-( já viděla lišku naposledy v zoo:-D

Tématické fráze:
smetanová omáčka z lišek, recepty z hub lišek, pokrmy z lišek, jak připravit lišky, lišky na smetaně, smetanová omáčka s liškami, pokrmy z lisky obecne, pokrmy z hub lišek, pokrm z lišek, lisky na kmine, lišky ve smetanové omáčce, recepty z hub lišky, recepty z lišky obecné, recept z lišek, široké nudle recept, liska obecna recept, omacka z cerstvych lisek, recepty z hub - lišky, metanová omáčka z z lišek, liška obecná pokrmy

Suroviny:
houby čerstvé, máslo, smetana ke šlehání, sůl, kmín mletý, nudle široké

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu