Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený králík s dýní na víně

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tanicka Tanicka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 854 kJ /
443 kcal
Bílkoviny11,65 g
Tuky1,28 g
Vláknina24,46 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy72,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu si nakrájíme a posolíme, aby pustila šťávu. Králíka potřeme olejem, dáme do pekáče a posypeme solí, pepřem, jalovcem, tymiánem a hřebíčkem. Přidáme brambory, které okmínujeme a vše zasypeme nakrájeným česnekem a bílou cibulí. Podlijeme cca 1 decí červeného vína a 1 decí vody. Krok 2: Vložíme do trouby vyhřáté na 225°C a pečeme 1 hodinu. Krok 3: Po hodině pečení přidáme k masu veškerou nakrájenou zeleninu. Jelikož dýně bylo málo, přidala jsem na kostky nakrájenou cuketu, lilky a žampiony a na dochucení proužky pórku a červené cibule. Vše promícháme a pečeme ještě cca 30 minut, aby byla zelenina měkká.

Zveřejněno 26. 8. 2012

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GzP5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GzP5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

recept se mi moc líbí:-p:yes::yes::-))

Mooc hezký recept!!;-):yes:

hezký receptík.. všechno v jednom.. to je věc;-):yes::yes: paráda:-K;-):-)

Tématické fráze:
králik s dýni, pečený králík na víně, králik na dýni, králík dýně, pečený králík, králík s cuketou, pečený králík na červeném víně, kralik s dyni hokaido, pečený králík na cuketě, kralik a dyne, králík s lilkem, pečený králík s cuketou, králík na zelenině cuketa dýně, nejlepší pečený králík, králík a dýně hokaido, králík dýně hokkaido, recept kralik a dyne, králík a hokkaido, pečený králík a cuketa, kralik na cukete

Suroviny:
králík, cibule bílá, cibule červená, česnek, brambory, dýně hokkaido, cuketa, lilek, žampióny, pórek, víno červené suché, tymián, koření hřebíček, jalovec, sůl, pepř, kmín celý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu