Jemné koblížky z DP
Domácí pekárna vám pomůže usnadnit přípravu kynutého těsta na masopustní koblížky. Po usmažení jsou krásně jemné a naplnit je můžete vaším oblíbeným džemem a jisté je, že sklidí úspěch u všech vašich strávníků.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 613 kJ / 2 537 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,86 g |
| Tuky | 49,30 g |
| Vláknina | 18,20 g |
| Cholesterol | 441 mg |
| Sodík | 1,74 g |
| Sůl | 4,32 g |
| Sacharidy | 430,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny vložíme suroviny - napřed tekuté, potom sypké a nakonec rozdrobené droždí. Zapneme na program Těsto.
Krok 2: Vykynuté těsto dáme na vál, rozválíme na asi 1 cm vysokou placku a vykrajujeme menší skleničkou (kroužkem) kolečka.
Krok 3: Na polovinu koleček dáme doprostřed džem, okraje koleček potřeme lehce vodou (aby se horní lépe přilepilo) a poklademe druhou polovinou koleček.
Krok 4: Kraje důkladně uzavřeme konci nehtů, aby náplň nevytekla. Vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 5: Troubu zapneme na 50°C, vložíme plech a necháme koblížky 10 minut nakynout.
Krok 6: Ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje smažíme koblížky dozlatova.
Krok 7: Po usmažení klademe na papírový ubrousek, který nasaje přebytečný olej. Nakonec pocukrujeme.
Zveřejněno 28. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné koblížky z DP
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lO5j
Moje poznámka
Jemné koblížky z DP
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lO5j
Nejnovější recepty
Brynzové halušky
Přidáno před 2 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 6 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 6 hodinami
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 17 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 7 minutami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 8 minutami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 25 minutami
Tiramisu od Itala
Chasti před 31 minutami
Krupicová kaše
Lida.Rose před 1 hodinou
Romadurová pomazánka
kulaslf před 1 hodinou
Rychlá polévka s krupicovými nočky od M.D.Rettigové
Diesel před 2 hodinami
Indická čočka s batáty
micurka před 5 hodinami
Celozrnné housky
Manik před 5 hodinami
Margot koláč s jablky
jestedka před 7 hodinami
Tématické fráze:
koblížky,
koblížky recept,
recept na koblizky,
recept koblížky,
koblišky,
koblížky jako od babičky recept,
plněné koblížky,
recepty koblížky,
kobližky z domácí pekárny,
recepty na koblizky,
koblížek,
jemné koblihy recept,
koblížky z trouby od hrušky,
recept na koblišky,
plnění koblížků,
koblížky plněné,
vyskoušene recepty na kobližky,
koblizky z dp,
koblížky z pekárny,
koblížky od hrušky
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí,
cukr krupice,
olej,
mléko,
žloutek,
sůl,
rum,
marmeláda,
olej,
cukr moučkový
Komentáře (43)
jo, ještě jsem si vzpomněla.. maminka vždycky do oleje, ve kterém se koblížky smažily, přidávala pár koleček syrové mrkve, které po dobu smažení průběžně vyměňovala.. prý kvůli přepalování tuku