Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 504 kJ / 3 705 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,62 g |
| Tuky | 218,24 g |
| Vláknina | 25,60 g |
| Cholesterol | 1,64 g |
| Sodík | 600 mg |
| Sůl | 1,44 g |
| Sacharidy | 357,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny.
Krok 2: Z bílků a zbylého cukru vyšleháme pevný sníh. Obě hmoty spojíme a nakonec zlehka vmícháme mouku.
Krok 3: Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem.
Krok 4: Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 12 minut. Po upečení přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme vychladnout.
Krok 5: Želatinu namočíme do studené vody a necháme asi 10 minut nabobtnat. Až nabobtná, vymačkáme ji a zahřejeme a želatinu rozpustíme (nevaříme!).
Krok 6: K želatině přidáme asi 2 lžíce šlehačky, kterou jsme mezitím ušlehaly, promícháme a přimícháme k ušlehané šlehačce.
Krok 7: Vychladlý korpus potřeme povidly, smetanovým krémem a švestkami pokrájenými na drobnější kousky. Pomocí pečícího papíru opatrně svineme a necháme v chladnu ztuhnout. Těsně před podáváním zdobíme šlehačkou a mandlovými lupínky.
Zveřejněno 2. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trnková roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2D4M
Moje poznámka
Trnková roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2D4M
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 13 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 18 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 2 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 4 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 4 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 4 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 5 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 5 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 6 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 6 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 6 hodinami
Tématické fráze:
trnky,recepty,
recepty z trnek,
trnková povidla,
trnkova buchta,
trnková marmeláda,
trnkove buchty,
zoznam.sk,
trnkové povidla recept,
trnková povidla recept,
trnkove povidla,
jak pracovat s plátkovou želatinou,
recept na trnkovou buchtu,
džem z trnek,
marmeláda z trnek,
trnkové povidla na plechu,
trnky marmeláda,
"recepty-trnky"r,
recept z trnek,
recept natrnkovou buchtu,
buchta z trnek
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
smetana ke šlehání,
želatina,
švestky,
povidla švestková,
šlehačka,
lupínky mandlové
Komentáře (18)
bože, to je krása.. Evííí, máš doma auto, že bys...
nádhera nádherná
ale vím, že se tak nářečně říká švestkám na Moravě a i v západních Čechách
Recept je prima. Vypadá hezky
http://materskyklubcadca.meu.zoznam.sk/news/nieco-...
Ale roládka je veľmi pekná a chutná určite tiež