Cuketové zelí dušené
Pokud máte na zahrádce spoustu cuket, jistě oceníte další způsob, jak je využít. Cuketové zelí chutná skvěle, je lehčí na trávení a dá se použít všude tam, kde klasické dušené zelí. Vychutnáte si ho s knedlíkem a vepřovým, nebo třeba s pečeným kuřetem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 446 kJ / 107 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,73 g |
| Tuky | 0,57 g |
| Vláknina | 8,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 19,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukety oloupeme a pokud zatím nemají velká semena, celé je nahrubo nastrouháme. Z velkých cuket před strouháním nejprve vydlabeme semena.
Krok 2: Nastrouhanou cuketu vložíme do síta, osolíme a necháme asi půl hodiny vykapávat vodu.
Krok 3: Mezitím oloupeme a nakrájíme cibuli nadrobno.
Krok 4: Cibuli zpěníme na másle, zasypeme lžící mouky, osmahneme a přidáme cuketu, kmín, cukr a ocet podle chuti.
Krok 5: Vaříme nejdéle 5 minut, aby si cuketa zachovala strukturu a nerozvařila se.
Krok 6: Podáváme jako alternativu klasického dušeného zelí.
Zveřejněno 4. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketové zelí dušené
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Yrr
Moje poznámka
Cuketové zelí dušené
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Yrr
Nejnovější recepty
Jemné marokánky
Přidáno před 1 hodinou
Mandlové laskonky
Přidáno před 2 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 7 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 8 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 3 minutami
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 21 minutami
Bůčkový nářez
Stanas před 39 minutami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 2 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 2 hodinami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 2 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 2 hodinami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 2 hodinami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 3 hodinami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 3 hodinami
Tématické fráze:
cuketové zelí,
zelí z cukety,
cuketove zeli recept,
recept cuketové zelí,
recept na zeli z cukety,
recept na cuketové zelí,
recept zelí z cukety,
zeli s cukety,
cuketa jako zelí,
recepty cuketove zeli,
cuketa zelí,
cuketovy zeli,
recepty z cukety zelí,
cukinove zeli,
cukýnové zelí,
cuketovezeli,
cuketova zeli,
recepty s cuketou zelí,
výborné cuketové zelí,
dušená cuketa
Suroviny:
cuketa,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
cukr,
ocet,
kmín celý,
sůl
Komentáře (49)
Já jsem nedávala cibuli, jen kmín, sůl, ocet a cukr, cuketu nastrouhanou nahrubo, čerstvou
polovinu cukety jsem nastrouhala i se šlupkou a ničemu to nevadilo, vůbec "zelí" nebylo blemcavé, což z duše nesnáším
Andrej, díky veliké.. veliká dobrota
Všetky cuketové recepty vítam, takto upravenú som neskúšala.
Domnívám se, že tykvový prívarok a zelí mají dost jinou chuť i konzistenci.