Taky pivní štrúdl
Nejenom kynuté nebo listové těsto je možné použít na štrúdl. Přidáte-li do těsta pivo, bude kypřejší, jemnější a bude mít křupavou kůrku. Plnit můžete jablky, švestkami, višněmi a přidat oříšky či rozinky.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 626 kJ / 3 257 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,25 g |
Tuky | 160,00 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 713 mg |
Sůl | 1,75 g |
Sacharidy | 375,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: S moukou zpracujeme nastrouhaný tuk, dáme špetku soli a pivo. Přidáme lžíci octa. Vše zpracujeme v hladké těsto. Zabalíme do mikrotenu a necháme v chladu cca 0,5 hodiny odležet.
Krok 2: Pak rozdělíme na dvě části. Z každé části uděláme dvě nohy tak, že vždy tradičně rozválíme placku, na kterou naneseme osmaženou strouhanku a poklademe jablky (strouhanými nebo krájenými). Můžeme dát rozinky a drcené ořechy. Navrch můžeme dát i jiné ovoce, třeba půlky švestek. Ale jde i jiné.
Krok 3: Můžeme přidat rozinky a drcené ořechy. Navrch lze dát i jiné ovoce, například půlky švestek.
Krok 4: Podle druhu ovoce osladíme a posypeme skořicí nebo vanilkovým cukrem. Nahoru nasypeme strouhankou a štrúdl přehrneme. Můžeme potřít rozšlehaným vejcem.
Krok 5: Dáme péci do předehřáté trouby na 180-200 °C a peče se asi 25 minut (záleží na troubě, velikosti štrúdlu, náplni apod.). Po upečení potřeme máslem a pocukrujeme.
Zveřejněno 11. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Taky pivní štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBz2
Moje poznámka
Taky pivní štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBz2
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 14 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 14 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 15 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnové zelí
Merylas před 19 minutami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 1 hodinou
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 16 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 17 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 19 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 20 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 20 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 21 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 21 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 21 hodinami
Tématické fráze:
pivni strudl,
pivní štrůdl s máslem,
strudl,
recept na pivní štrůdl,
pivní štrůdl recept,
recept na štrůdl,
hrníčkový pivní štrůdl,
strudl pivní,
strudl z omegy pivní závin,
pivní štrůdl slaný,
štrůdl z piva,
rychlý štrůdl,
jak zavařit jablka na štrůdl,
pivní štrůdl na slano,
bramborové placky na tálu,
recepty pivní štrudl,
hrnkovy pivni strudl,
jablkový štrůdl z pivního těsta,
štrudl ze dvou placek,
slany pivni strudl
Suroviny:
mouka hladká,
pivo světlé,
tuk ztužený,
sůl,
ocet,
jablko,
strouhanka,
cukr,
cukr vanilkový,
skořice,
rozinky,
ořechy vlašské,
tvaroh
Komentáře (9)
přidávám ti bodík a obrázky