Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí pšenično-žitný chléb se semínky

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra1990 Petra1990

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 650 kJ /
2 785 kcal
Bílkoviny86,58 g
Tuky26,50 g
Vláknina61,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,22 g
Sůl8,00 g
Sacharidy518,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké a zapneme program těsto. Krok 2: Potom vypracujeme do tvaru chleba a necháme ještě chvíly kynout na plechu s pečícím papírem. Kdo má může dát chleba nejdříve ještě kynout do ošatky.Po kynutí můžeme chléb posypat semínky i na povrchu. Chléb je dobré propíchat na povrchu nebo lehce prokrojit aby nepraskal. Krok 3: Pečeme v rozehřáté troubě na 180°C cca 45 minut.

Do trouby jsem dala kastrůlek s vodou aby bylo v troubě vlhko. Chléb potom není tak vysušený.

Zveřejněno 1. 11. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rjrz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rjrz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Anna Kocikova:Akorát je to focené při špatném osvětlení tak je trochu do žluta :D ale v reálu není :).

Petra1990:Už jsem koukla;-)Mňam:-p:-K

Anna Kocikova:Děkuji a jsou přidané fotky jak vypadá rozkrojený :-)

Petra1990:honem,honem-už je večer;-):-D:-D
Také ráda používám různá semínka do chlebíků i veček.Slunečnicové dávám i do jablkového závinu:-8
Tvůj chlebíček vypadá i podle složení surovin moc dobře:-p+4:yes:

pipre: Je chutný, moje pětiletá ségra říkala že je ten chleba nářez :-D

Hezký chleba a vypadá i chutně:yes:

Krajíček večer ráda nafotím :D aby byl vidět chlebík i zevnitř :D už se na něj taky večer těším :D...

Ten si je! Prosila bych krajíček poslat jako ochutnávku - adresu sdělím při osobním kontaktu...:-)):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
žitný chléb v troubě, chléb se semínky, aby chleba nepraskal, pšenično žitný chléb v troubě, domácí chleba videorecept, domácí chleba se/semínky, domácí žitný slunečnicový chleba, chléb z žitné mouky se seminky, aby chleba při pečení nepraskal, žitný chléb se sušenym droždím, zitný chléb recept, domácí chleb videorecept, celozrnný žitný chléb recept, pšenično žitný chleba v troubě, pšenicno zitny chleb, aby chleba v troube nepraskal, chia chleba recept, žitný chléb s droždím, pšeničnožitný domácí chléb top recepty, chléb se semínky z domácí pekárny

Suroviny:
voda, olej, ocet, sůl, cukr, kmín mletý, tymián, mouka chlebová pšeničná, mouka celozrnná žitná, mouka žitná chlebová, otruby, droždí

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu