Vepřová konzerva
Maso ze skleničky využijete zejména tehdy, není-li příliš času na vaření. Připravit si maso do zásoby není tak složité a ta práce za tu poctivou chuť stojí. Až si doma vyrobenou vepřovou konzervu namažete na čerstvý chléb, moc si pochutnáte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 35 490 kJ / 8 482 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 378,05 g |
Tuky | 772,20 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 1,20 g |
Sodík | 9,74 g |
Sůl | 23,10 g |
Sacharidy | 4,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček, který není úplně libový, nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Dáme ho do tlakového hrnce, přidáme Vegetu, sůl, rychlosůl a vodu. Vaříme asi hodinu.
Krok 3: Po uvaření naplníme kelímky např. od margarínu, necháme vychladnout a dáme do lednice.
Krok 4: Můžeme plnit i do čistých sklenic a zavařovat při bodu varu 60 minut. Druhý den sterilaci zopakujeme.
Zveřejněno 11. 10. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová konzerva
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRBY
Moje poznámka
Vepřová konzerva
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRBY
Nejnovější recepty
Palačinková růže
Přidáno před 6 hodinami
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 23 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 23 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 23 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z podmáslí
kyskamaryska před 32 minutami
Okurkový salát
JakubM před 35 minutami
Nejlepší špenát
harovs před 1 hodinou
Pohankové karbanátky se sýrem
Jitka64 před 2 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
shabby před 2 hodinami
Domácí lasagne
Veronika834 před 2 hodinami
Ředkvičková pomazánka s pomazánkovým máslem
Januli-holky před 2 hodinami
Kuřecí žaludky v lahodné omáčce
JitkaKl před 3 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Svally_Krakonos před 3 hodinami
Tiramisu od babičky
Anny12 před 4 hodinami
Tématické fráze:
recept na domácí vepřovou konzervu,
vepřová konzerva z bůčku,
domácí vepřovka,
domácí konzervy,
recepty na masové konzervy - domácí výroba,
vepřové maso z konzervy recepty,
domácí masová konzerva,
veprove maso v konzerve recepty,
domaci konzerva,
domácí výroba vepřového lančmítu,
vyroba veprovych konzerv,
vyroba domacich vepřových konzerv,
domácí vepřová konzerva-recept,
recepty na masové konzervy výroba,
jak udělat domácí vepřovou konzervu,
pomazánka z vepřové konzervy,
vepřové maso v konzervě,
jak vyrobit domácí vepřovou konzervu,
vepřové maso konzerva,
domácí masové konzervy
Suroviny:
bůček,
vegeta,
praganda,
sůl,
voda
Komentáře (119)
Kovové víčko do MW
Musím vymyslet jiný způsob, co s přebytečným masem.
Dělám naprosto stejně ????
zavařovala již moje maminka od, které jsem se to naučila ona sice jen syrové do plechovek. Já zavařuji pečené i skořením, nebo i znojemskou, ptáčky, závitky vepřové i řízky jsem dělala, ale ty se trošku vysuší. Když upeču nebo udusím jaké koliv maso hovězí, vepřové, králíka, kuřecí na oběd a zbude mi na další oběd dám to do sklenice a steriluji v mikrovlnce někdy to mám uskladněné i rok ve špízce na zemi. i Uzené maso takle steriluji. pokud dělám paštiku nebo více sklenic masa tak syrové zavařuji 1 den 1 hodin na 100°C nechám v hrnci schládnout a druhý den to opakuji potom vyndám a nechám schládnout a uskladním. Za ty roky jsem vyhodila asi jen 2 sklenice jednu v Bulharsku a jednu nedávno doma, ale přitom množství masa co jsem už zavařila je to pakatel .
dou a vařím...resp. udržuji na teple 3 hodiny
Stačí to, co sníme v koupených uzeninách, domácí je od slova doma (vyrobené), mělo by být lepší a hlavně zdravější, než to koupené. Tak to nezlehčujte slovy o důchodu a smrti.
Děkuji nechci.
Proč se dobrovolně trávíte ?
Se syrovým masem zavařeným bohužel nemám zkušenot, ale vím, že se to tak snad dělá. taky bych to chtěla vyzkoušet, jen si nejsem jistá, jestli to mám dělat ze syrového masa.
Jo, toho bůčku jen asi 1/4-1/3 celkového množství masa.
My děláme domácí vepřovou konzervu trošku jinak, ale navíc - vaříme maso v pomalém hrnci. Nemusíme se o něj starat, udělá se to prakticky samo. Pak ho, ještě trošínku teplé, dáme do sklenic a zavaříme