Dušená mrkev
Prosté, snadné, ale velmi dobré jídlo. Protože mrkev je někdy velmi sladká, můžeme jí ještě dochutit solí, skořicí, citronem nebo octem. Pro chlapskou část jedlíků lze přidat i vepřové maso, nebo to, které máme rádi.
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev očistíme a nakrouháme nebo nakrájíme na kousky, aby při vaření nevznikla kaše.
Krok 2: V hrnci ji zalijeme tak, aby byla ponořená ve vodě.
Krok 3: Mrkev hodně osolíme (mrkev snese dost soli, stejně jako brambory).
Krok 4: Vaříme (dusíme) pod pokličkou téměř doměkka.
Krok 5: Podle potřeby doplníme horkou vodou, ale dá se i odebrat, i když vyléváme dobré.
Krok 6: Uděláme světlou jíšku (u nás na sádle, lze i na másle) a mrkev dle potřeby zahustíme.
Krok 7: Dosladíme podle chuti, každý může ještě dochutit na talíři.
Krok 8: Jako příloha vařené brambory ve slupce těsně před jídlem oloupané. Někdo jí i s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 9. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušená mrkev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVBK
Moje poznámka
Dušená mrkev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVBK
Nejnovější recepty
Zelenina po čínsku s hlívou a shitake
Přidáno před 2 hodinami
Ostružinové kousky s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Rychlá květáková polévka
Přidáno před 5 hodinami
Převalovaná meruňková buchta podle Ivety Fabešové
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a květáková kaše (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Brambůrky z mikrovlnky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové noky s petrželí
mrazule před 1 hodinou
Bezlepkové kynuté koláče
Hankali před 1 hodinou
Masová směs obalená anglickou slaninou
Zabiczka před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
SaraV před 2 hodinami
Barevná bábovka s tvarohovou náplní
katerina55 před 2 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
olivka před 2 hodinami
Nejúžasnější buchty od babičky
Jajka70 před 2 hodinami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
Zbynek Hladik před 3 hodinami
Tématické fráze:
dušená mrkev jako příloha,
mrkev na husto,
dušená mrkev,
dušená baby karotka,
recept mrkev na husto,
mrkev jako příloha,
baby mrkev jako priloha,
dušená mrkev recept,
recepty mrkev na husto,
recepty - mrkev na husto,
dušená mrkev pro děti,
vařená mrkev s masem,
mrkev dušena recept,
baby mrkev recept,
dušená karotka,
baby mrkev,
vařená mrkev,
recepty na dušena mrkev,
recept na mrkev na husto,
dušená baby mrkvička
Suroviny:
mrkev,
sádlo,
mouka hladká,
sůl,
cukr
Komentáře (48)
No, já dusím mrkvičku na cibulovém základě a zahušťuji až nakonec - sníží se tim riziko připálení