Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 530 kJ / 3 473 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 262,25 g |
| Tuky | 228,34 g |
| Vláknina | 32,95 g |
| Cholesterol | 595 mg |
| Sodík | 822 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 84,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den 1.:
Den dopředu si nakrájíme maso na kostky, prolisujeme všechen česnek a smícháme jej se solí.
Poté vše smícháme dohromady a dáme do mísy zaležet, poklademe nahoru citronovými plátky, zatáhneme fólií. Krok 2: Den 2.:
Nakrájíme si cibuli na drobno, dáme na sádle smažit do hrnce do tmava, ale nespálit. Krok 3: Přidáme maso s vymačkanou šťávou z citrónů, osmahneme, přidáme papriku, nové koření, celý pepř, čerstvě namletý pepř, bobkový list, zamícháme a ihned zalijeme vývarem z kostí. Krok 4: Přidáme nakrájenou feferonku a pokrájené kysané zelí. Popřípadně alespoň vylijeme vodu nebo při velké kyselosti zelí propláchneme.
Přidáme podle chuti cukr, sůl a dusíme do měkka. Krok 5: Jakmile je maso dostatečně měkké, dochutíme solí, česnekem, pepřem, popř. feferonkou, cukrem a přidáme smetanu, necháme provařit a znovu dochutíme.
Když je vše podle Vaší chuti dobré, necháme buď nandávat na talíře, anebo chladíme v hrnci v dřezu a necháme zaležet alespoň takový 1 den, když více, tak lépe.
Den dopředu si nakrájíme maso na kostky, prolisujeme všechen česnek a smícháme jej se solí.
Poté vše smícháme dohromady a dáme do mísy zaležet, poklademe nahoru citronovými plátky, zatáhneme fólií. Krok 2: Den 2.:
Nakrájíme si cibuli na drobno, dáme na sádle smažit do hrnce do tmava, ale nespálit. Krok 3: Přidáme maso s vymačkanou šťávou z citrónů, osmahneme, přidáme papriku, nové koření, celý pepř, čerstvě namletý pepř, bobkový list, zamícháme a ihned zalijeme vývarem z kostí. Krok 4: Přidáme nakrájenou feferonku a pokrájené kysané zelí. Popřípadně alespoň vylijeme vodu nebo při velké kyselosti zelí propláchneme.
Přidáme podle chuti cukr, sůl a dusíme do měkka. Krok 5: Jakmile je maso dostatečně měkké, dochutíme solí, česnekem, pepřem, popř. feferonkou, cukrem a přidáme smetanu, necháme provařit a znovu dochutíme.
Když je vše podle Vaší chuti dobré, necháme buď nandávat na talíře, anebo chladíme v hrnci v dřezu a necháme zaležet alespoň takový 1 den, když více, tak lépe.
Zveřejněno 5. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Davidův segedinský gulášek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7VGr
Moje poznámka
Davidův segedinský gulášek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7VGr
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 9 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 26 minutami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 37 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 46 minutami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 1 hodinou
Candát po vsetínsku
Mirrika před 1 hodinou
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 1 hodinou
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 1 hodinou
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 1 hodinou
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 2 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 2 hodinami
Tématické fráze:
segedinsky gu,
segedýnský gulášek,
segedínský gulášky,
řídký segedin,
segedínský guláš light,
segedinsky,
segedinsk,
segedinsky gulas z veprove krkovice,
segedín z krkovice,
gulášky,
je možné nakrájet cibuli na guláš den dopředu,
česnek do segedínu,
segedinsky gu!as,
najlepsi segedinsky gulas,
davidovy palacinky,
segedinsk6 gulas light,
paprikáš ze zásmažky,
mehlschwitze,
zásmažka na segedinský guláš,
dzidane na dovari ceni
Suroviny:
bůček vepřový,
krkovice vepřová,
paprika sušená sladká,
feferonka,
česnek,
cukr krystal,
sůl,
pepř mletý,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
kosti vepřové,
citron,
sádlo,
smetana,
zelí kysané
Komentáře (17)
No a to predsa na tom nič nemení.
Guláš (Székely gulyás! tak isto) v krajine odkiaľ pochádza, sa nezahusťuje! Pôvod gulášu a kyslej kapusty je v Maďarsku a nie v Nemecku, to len Nemci by si chceli prisvojiť všetko. To len tam do všetkého (okrem piva, ktoré okopírovali od Čechov) miešajú Mehlschwitze (jíška, zásmažka) a teda aj paprikáš (a nie pörkölt, ako Vy uvádzate) len oni "vylepšili", aby sa za lacno ale "sýto" najedli. Zničili životy miliónom ľudí, spojili sa s Pruskom (ex-NDR, fašisti, po r. 1948 prezlečení za komunistov) na čo celá Európa ešte dnes dopláca a riadia (pre seba) celú Európu a nikto proti tomu nič nerobí. Guláš zbabrali tiež a my sme tí blbci, čo im na všetko naletíme! Segedínsky guláš je len jeden miniatúrny príklad! Keby sme si brali príklad z kuchyne našich južných susedov, dnes by u nás nebolo toľko obéznych ľudí. Nie žeby sa tam varilo "light", to určite nie, ale zdravšie a hlavne chutnejšie než v Nemecku (okrem Eintopfu nemajú žiadne vlastné jedlo!). Skúste ten istý guláš navariť tak, ako ho vidíte hore na fotografii a potom po prvý raz vychutnáte, čo je vlastne Segedínsky guláš. Neporovnávajte to s gulášom v staničnom bufete, tam ide o maximálny zisk a preto ho zahustia múkou tak, že v ňom môže stáť lyžica.
Myslím,že detičky až do práce zacítia,že varím segedín!