Džem z jeřabin
Trpké a pikantní plody černého jeřábu - arónie, jsou doslova vitamínovou bombou. Připravte si příjemně kořeněný džem a uchovejte si vitamíny i na zimu. Skvěle se hodí i jako doplněk ke svíčkové či zvěřině.
Suroviny pro 1 dávka
6 skleniček po 250 ml
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 927 kJ / 3 090 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,08 g |
Tuky | 10,25 g |
Vláknina | 65,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 19 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 701,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 31. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Džem z jeřabin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/86L2
Moje poznámka
Džem z jeřabin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/86L2
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 13 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 18 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 20 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 21 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Falešná dršťková z hlívy
oring před 1 hodinou
Mrkvová buchta
veronika_straka před 1 hodinou
Cuketová buchta
mamina58 před 13 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 15 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 16 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 17 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 18 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 18 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 18 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 18 hodinami
Tématické fráze:
jeřabiny,
marmeláda z černé jeřabiny,
marmeláda z jeřabin,
černé jeřabiny džem,
jedlé jeřabiny,
jerabina,
jeřabiny recept,
jeřabinový džem,
černé jeřabiny marmeláda,
jeřabina jedlá,
džem z černé jeřabiny,
černá jeřabina džem,
jeřabiny recepty,
marmeláda z černých jeřabin,
jedlé jeřabiny recept,
černý jeřáb džem,
černá jeřabina marmeláda,
jedlá jeřabina,
jeřabiny jedlé,
černé jeřabiny
Suroviny:
jeřabiny,
cukr,
skořice mletá,
rum
Komentáře (17)
No jo, no..., to je snad ironie, Aronie se slivovicí
Ale když vám to chutná...
monikaK:
Jedlé mají lístky ez zoubků a jsou chutně nakyslé, nejedlé jsou zoubkaté a příšerně hořké, dobrou chuť..http:///www.toprecepty.cz/recept/7545-dzem-z-jerab...
jedle jsou ty, ktere maji listky do poloviny zoubkovane.
plody maji "bubaka" ve tvaru krizku.
TAKY PRÁVĚ VAŘÍM