Řezy s vaječným likérem
Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s vaječným likérem se stanou součástí vašich rodinných oslav.
Suroviny pro 1 plech
plech 30x40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 210 kJ / 5 069 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,83 g |
Tuky | 304,16 g |
Vláknina | 24,85 g |
Cholesterol | 2,09 g |
Sodík | 979 mg |
Sůl | 2,28 g |
Sacharidy | 414,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme horkou vodu a olej, promícháme.
Krok 2: Z bílků vyšleháme pevný sníh a lehce jej vmícháme do žloutkové směsi. Následně do směsi prosejeme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Promícháme.
Krok 3: Piškot pečeme na plechu po dobu maximálně 10 minut při teplotě 180 °C, nebo 15 minut při teplotě 170 °C. Po zchladnutí piškot potřeme marmeládou, která zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora.
Krok 4: Připravíme krém: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Ještě do horkého vmícháme vaječný koňak a promícháme (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký). Necháme vychladnout.
Krok 5: Mezitím, než vychladne pudink, rozšleháme máslo s cukrem a po částech k němu pak přidáváme vychladlý pudink. Krém šleháme do běla a následně jej naneseme na marmeládou potřený piškot.
Krok 6: Na krém pak navrstvíme vyšlehanou šlehačku s cukrem a kakaem.
Krok 7: Ozdobíme dle fantazie.
Zveřejněno 15. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy s vaječným likérem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpBD
Moje poznámka
Řezy s vaječným likérem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpBD
Nejnovější recepty
Fazolový salát s rajčaty
Přidáno před 9 minutami
Čokoládové muffiny
Přidáno před 20 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno 11. 5. 2025 06:11
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno 11. 5. 2025 05:00
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno 10. 5. 2025 21:05
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno 10. 5. 2025 18:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Losos s koprem, hořčicí a petrželovými brambory
Moanka před 43 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamka1137 před 2 hodinami
Pesto z medvědího česneku
MartaStehlikova před 12 hodinami
Hrachová polévka II.
Kajkajak před 13 hodinami
Jelení kostky na pepři z pomalého hrnce
LenkaHor před 13 hodinami
Makovec s povidly a pomerančem
Ilias před 14 hodinami
Pudinkovo-tvarohové polštářky
poirotka před 15 hodinami
Boloňská omáčka
poirotka před 15 hodinami
Zeleninová polévka vařená opačně
poirotka před 15 hodinami
Rychlá meruňková buchta
petra.tumova před 15 hodinami
Tématické fráze:
skvělé řezy na oslavu,
řezy s vaječným konakem,
krém s vaječným likérem,
vaječné řezy,
co s vaječnými bílky,
řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou,
buchta s vaječným likérem,
řezy z vaječného koňaku,
recepty s vaječným likérem,
super recepty na rezy,
zákusek s vaječným likérem,
řez s vaječným likérem,
řezy z vaječného koňaku a šlehačky,
máslový krém s vaječným likérem,
pařížská šlehačka recept,
krem z vaječného likéru,
moučník s vaječným likérem,
řezy s vaječným,
řezy s vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou,
s vaječným likérem
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
marmeláda,
mléko,
pudink vanilkový,
koňak vaječný,
máslo,
cukr moučkový,
šlehačka,
cukr,
kakao
Komentáře (218)
Navíc, na tu vařenou lze použít i méně tučnou šlehačkou
Znamená to tedy, že studenou šlehačku vyleju z kelímku, nasypu do ní kakao a můžu hned šlehat, když je to ta 40%? Nebo ji musím s kakaem svařit den předem? Děkuji.
Ahoj, promiň, že jsem Ti hned neodpověděla, ale objevila jsem Tvůj dotaz na emailu až teď
Já peču cca 10min. na 180st., nebo 15min. na 170st. - ale to je maximální doba. Každá trouba peče jinak. Poznáš upečené, že se těsto pečením nejdříve trochu nadzvedne a když je upečené, zase trochu klesne a odlepuje se i s papírem od boků plechu. Tento tenký piškot, nebo i roláda se nepeče moc dlouho, jednak to nepotřebuje a dlouhým pečením by tvrdší.
Ať se Ti to podaří
1.Já používám místo ní 40% šlehačku ke šlehání a přidávám (pro jistotu, i když myslím není ani třeba) jednu šlehačku v prášku. Drží to také bezvadně.
Dá se přidat i třeba 2 ztužovače šlehačky.
2.Můžeš ale koupit přímo hotovou Pařížskou šlehačku ke šlehání. U nás moc není vidět, tak ji nepoužívám.
Snad jenom tolik.... dodělala jsem je dopoledne, je tam třetina plechu (a to jsme na to dva
Jako důkaz přidávám foto a jako dík 127. bodík
Andrejko, tak to je super
Pořád lepší, když kuchařku ostatní chválí, než jako někdy u nás "no šlo to"
Díky za fotky
Mám totiž ráda všechno čerstvé a šlehačka se nemusí nechat ztuhnout, jako krém, takže proč ne až zítra
Držím palce, ať jsi max. spokojená (a nejen Ty)
Ale když šlehám máslový, tak ho nastavuji právě uvařeným pudinkem. Hodně zjemní máslovou chuť... Zašlehat jen pudink.prášek, to jsem ještě nezkoušela, fakt to jde??
Já dávám do krému instantní puding, krásně drží. Dávám ho i do tvarohu s kysanou smetanou - úžasný krém....
Vůbec se toho neboj, tuhé máslo trošku rozšlehej s moučk.cukrem a potom po částech! budeš zašlehávat zcela vychládlý pudink.
Tím, že po částech, tak nemohou být hrudky a budeš vidět, jak se pěkně mění v pěnu a bělá...
Špatně je, pokud máš sice máslo pokojové teploty, ale moc změklé a zašleháváš tuhý studený pudink. Z másla bude brzy "břečka" a z krém nebude jak pěna.....
Tím chci říct, že máslo musí být tvrdší, protože se bude déle šlehat a šleháním se zahřívá...
Tak hlavně, že vše dobře dopadlo a jak vidno z krásné fotky
Jo a manželovi posílám velký boďan
Díky
Obě máte luxusní fota
Důležitější je použít dobrou šlehačku (aby dostatečně ztuhla) a dobrý pudink, se kterým máš dobré zkušenosti. Na trhu je jich spousta, ale ne všechny po uvaření pěkně ztuhnou....
papa, ať se podaří