Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Propletená dobrůtka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Beetty

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 124 kJ /
3 854 kcal
Bílkoviny118,02 g
Tuky166,07 g
Vláknina29,40 g
Cholesterol 956 mg
Sodík 320 mg
Sůl0,69 g
Sacharidy457,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vykynutého těsta udělat 3 bochánky, z každého 1 placku a na ni náplň. Krok 2: Zatočit jako roládu, pak je dát vedle sebe a stočit do pletence, nechat ¾ hod kynout na plechu. Krok 3: Péct pomazané vejcem na horkovzduch 150°C.

Zveřejněno 12. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Propletená dobrůtka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DED5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Propletená dobrůtka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DED5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

magdalenka:Souhlasím s tebou,recept by se měl v tomto směru opravit,jinak těsto je výborné,dobře se s ním pracuje :yes:

:-8 áha děkuju za obrázek.. koukám, že jsem měla úplně jinou představu, ale je to super.:-K ;-)

Laďka: nechala si sa zviesť zavádzajúcim názvom...:-))
Autorka by názov mohla upraviť...

magdalenka: ajóó, nojóó :-)) žádné PROPLÉTÁNÍ, jenom MOTÁNÍ. Tak to jsem to teda já celé zamotala (nebo pRomotala ?):-K

Laďka: ak dobre čítam, v recepte sú 3 záviny - rolády, položené vedľa seba. Teda žiadne PREPLETENCE.

Pája: mrkni sem, ať máš představu, jak vypadá
http://www.toprecepty.cz/recept/7750-slovensky-pud...

Sušené droždí? S tím bohužel zase nemám zkušenosti já, ale na druhou stranu si říkám, proč by nešlo použít, zkusila bych to :-)

Přestože recept nemá foto, tak musím říci, že mě zaujal...Mám sto chutí se do něj někdy pustit. Pořád se bojím kynutých buchet.. vždycky peču jen štrůdly, bábovky a jiné lité.:-))Tak si říkám, že bych se taky měla trochu "odvázat" a čokoládu miluji :-*. Myslíte, že by šlo použít sušené droždí? Jak říkám, jsem začátečník:-)

Tématické fráze:
propletený závin z listového těsta, štrudl propletený, jak motat jidase, propletena buchta, lité štrudle, kynute propletene, kynuté pletence, jak zatocit pletenec, kynuty závin propleteny, ořechový závin z kynutého těsta stočený do copu, jak motat tringel, kynute.bulky.s.rozinkami.bez.kynuti, propletený štrudl, co udělat z vykynutého těsta, těsto propletené, makový závin stočený, propletani strudlu, jak upléct cop kynutý, recept lité štrudle, proplétání u závinů

Suroviny:
mouka polohrubá, droždí, žloutek, sůl, olej, mléko, cukr, vejce, ořechy

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu