Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní kuřecí kousky ve smetanovo-parmezánové krustě

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 609 kJ /
1 580 kcal
Bílkoviny266,15 g
Tuky53,65 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 659 mg
Sodík 2,13 g
Sůl5,20 g
Sacharidy8,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa nakrájíme na libovolné kousky. Krok 2: Smícháme hořcici, smetanu, chilli omáčku, sůl a pepř. Do směsi vložíme kuřecí prsa, promícháme, aby se všechny kousky obalily a necháme asi hodinku marinovat. Krok 3: Čerstvé pečivo rozemeleme na strouhanku a smícháme s nadrobno nastrouhaným parmezánem. Krok 4: Jednotlivé kuřecí kousky obalujeme ve strouhankové směsi (lehce přitlačíme) a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečící papír potřeme trochou oleje. Krok 5: Pečeme při 200°C cca 15 minut, poté kousky otočíme a dalších 15 minut dopékáme.

Zveřejněno 10. 3. 2013

Poznámka autorky aisha

Podavala jsem s bramborovym salatem: http://www.toprecepty.cz/recept/32963-bramborovy-s...

Do strouhankove smesi je mozne pridat bylinky (tymian, bazalku, oregano).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MBMA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MBMA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ukládám a vyzkouším

Zdena z JM: Tak to me moc tesi, hlavni je, kdyz chutna..:-K:-K Dekuji za duveru a vyzkouseni..;-)

Tenhle recept mám už od jeho vložení v oblíbených a teprve včera došlo na jeho realizaci.Akorát jsem použila vykostěná kuřecí stehna.Každé stehno jsem nakrájela na 4 kousky a pekla 2x20 minut.Je to výborné,šťavnaté.Zkrátka mňam.Vařila jsem to na dnešek a měla jsem co dělat,abych toho ještě večer půlku nesnědla.K tomu bude bramborová kaše a okurkový salát.:-p

Ivana79: Moc dekuji za vyzkouseni a hodnoceni..:-K:-K..jsem rada, ze jste si pochutnali..pekna fotka..:-p

Tak ja som zrealizovala dnes a mäso je naozaj jemné,šťavnaté a má úžasnú chuť:-*:yes:Pridávam 18.bodík a fotku;-)Tiež som podávala s rovnakým šalátom len bez kôpru:-)

:yes::yes::yes:mňam:-D určitě vyzkouším

krása, lahodící oku i bříšku;-):-):yes::-K

:-p krása:-p:yes::yes:

Garficka: Ja jsem pouzila klasickou smetanu ke slehani, u nas 38%..

Vsem moc moc dekuji za mile komentare a hodnoceni..:-K:-K

Bože,to je nádhera:-O:-K:yes:Musím vyskúšať:-p

Krásný recept, chystám se na něj i se salátkem, jen možná "blbý" dotaz, smetana je myšlena jaká? díky moc:-K

Velmi zdařilé Marti, taky bych si s chutí dala:-p:yes:

Pochutnala bych si:-p:-):yes::yes:

Já chci taky, aspoň ochutnat :-p;-):-K +12:yes:

Jako vždy:yes::yes:

Tématické fráze:
kuřecí prsa v parmazanove kruste, smetanova krusta, pikantní kuřecí kousky, maso v parmazánové krustě, parmazanové košíčky, parmazánová krusta, ryba ve strouhankové krustě, marinovane kureci kousky pikantni, peceme ve strouhankové krustě, kuřecí kousky, kureci prsicka v parmazanove kruste, parmazánove testicko, kuřecí stehno v parmazánové krustě, hribky v parmazanove kruste, v parmezánovém košíčku, recept řízek v parmazanové krustě, kureci platky v kruste od ivany?, kuřecí řízky v parmázánové omáčce, kuřecí stehno v pikantní krustě, kruti řízky v parmazanové krustě

Suroviny:
prsa kuřecí, pečivo, parmazán, hořčice dijonská, smetana, omáčka chilli sladká, sůl, pepř, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu