Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka s houbami

Bábovka s houbami, masem a pečivem překvapí nejen chutí, ale i vzhledem. Voňavé sušené hříbky, křupavá slanina a jemná nádivková směs se promění v efektní pokrm, který skvěle poslouží jako slané pohoštění nebo originální večeře.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

bábovková forma o objemu 2 l

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 443 kJ /
1 540 kcal
Bílkoviny158,30 g
Tuky26,00 g
Vláknina23,35 g
Cholesterol 793 mg
Sodík 2,05 g
Sůl4,88 g
Sacharidy160,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Krok 2: Přisypeme sušené hříbky, drcený kmín a česnekovou sůl. Krátce orestujeme, podlijeme trochou vody a dusíme, dokud se tekutina neodpaří a houby nezměknou. Krok 3: Z vaječných bílků vyšleháme sníh. Krok 4: Nakrájené rohlíky vložíme do mísy a zalijeme přiměřeným množstvím mléka tak, aby pečivo změklo, ale nerozmočilo se. Krok 5: Přidáme žloutky, nasekanou zelenou nať z jarní cibulky nebo pórku, česnekovou sůl a další koření podle chuti. Vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme mleté drůbeží maso a směs znovu dobře promícháme. Krok 6: Nakonec přidáme smaženici z hub a lehce vmícháme sníh z bílků. Krok 7: Směs přendáme do bábovkové formy, kterou jsme předem důkladně vymazali sádlem a vysypali strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut, dokud povrch nezezlátne a hmota neztuhne. Krok 8: Po upečení necháme krátce vychladnout, poté opatrně vyklopíme.

TIP: Jak si poradit, když nejde vyklopit bábovka z formy

Zveřejněno 14. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MB0A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MB0A

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nadja:
Můžeš to posypat jemně nastrouhaným parmazánem.

Moc pěkné a lákavé :-p:yes::yes:

Jééžiši! Vždycky si říkám, co tady tak pozdě v noci hledám. Dobře mi tak!:-D Bezvadný nápad:-p

Děkuji všem za kladné ohlasy - léta jsem ji nedělala a dnes jsem si zas připomněla, jak je dobrá i studená;-)

:-K Krásná bábovička :-)):yes:

P.S. Také ráda používám toto drůbeží z Rabitu - je skvělé na cokoliv:yes:

Skvělá bábovka pro nás - nemilovníky sladkého:-D:-D:-D
+ 18

Krásná houbová varianta:-KMňam:-p:yes:

perfektné...:-D:yes:
Ja som takto robila nákyp z pečienky do podobnej formy, pri servírovaní boli okolo uhorky a paradajky a návšteva sa divila, či bábovku jedávame s kyslými uhorkami...:-D

Perfekto nápad, lepší než jen uzené a klobásky na Velikonoce, takže si ukládám:yes::-p,:yes:

Do bábovkové formy dělám bramborovou buchtu, no vidíš, sekaná mě ještě nenapadla:yes::yes:

Žádáná kávička s bábovkou, hezky jedno točené a kus bábovky:-p:yes:+:-))

To musí být dobrota;-):-p:yes:

Brzy vyzkouším:-p

Tématické fráze:
houby recepty, bábovka z hub, recept s houbami, houbové recepty, mělněné vepřové maso se se žampiony, houbova babovka, babovka z masa a houbami, sekana v babovkove forme, točena bábovka, cesnekova babovka, sekana z melneneho masa, recept na melnene maso, recept na krůtí mělněné maso, vepřové mělněné recept, recepty z mělněného masa, kuřecí bábovka s houbami, recepy s houbama, vaječný nákyp z rohlíků

Suroviny:
maso drůbeží, hříbky sušené, mléko, rohlík, cibule, vejce, cibulka lahůdková, kmín drcený, sůl česneková, podravka, sádlo, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu