Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka s houbami

Bábovka s houbami, masem a pečivem překvapí nejen chutí, ale i vzhledem. Voňavé sušené hříbky, křupavá slanina a jemná nádivková směs se promění v efektní pokrm, který skvěle poslouží jako slané pohoštění nebo originální večeře.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

bábovková forma o objemu 2 l

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 443 kJ /
1 540 kcal
Bílkoviny158,30 g
Tuky26,00 g
Vláknina23,35 g
Cholesterol 793 mg
Sodík 2,05 g
Sůl4,88 g
Sacharidy160,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Krok 2: Přisypeme sušené hříbky, drcený kmín a česnekovou sůl. Krátce orestujeme, podlijeme trochou vody a dusíme, dokud se tekutina neodpaří a houby nezměknou. Krok 3: Z vaječných bílků vyšleháme sníh. Krok 4: Nakrájené rohlíky vložíme do mísy a zalijeme přiměřeným množstvím mléka tak, aby pečivo změklo, ale nerozmočilo se. Krok 5: Přidáme žloutky, nasekanou zelenou nať z jarní cibulky nebo pórku, česnekovou sůl a další koření podle chuti. Vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme mleté drůbeží maso a směs znovu dobře promícháme. Krok 6: Nakonec přidáme smaženici z hub a lehce vmícháme sníh z bílků. Krok 7: Směs přendáme do bábovkové formy, kterou jsme předem důkladně vymazali sádlem a vysypali strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut, dokud povrch nezezlátne a hmota neztuhne. Krok 8: Po upečení necháme krátce vychladnout, poté opatrně vyklopíme.

TIP: Jak si poradit, když nejde vyklopit bábovka z formy

Zveřejněno 14. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MB0A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MB0A

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nadja:
Můžeš to posypat jemně nastrouhaným parmazánem.

Moc pěkné a lákavé :-p:yes::yes:

Jééžiši! Vždycky si říkám, co tady tak pozdě v noci hledám. Dobře mi tak!:-D Bezvadný nápad:-p

Děkuji všem za kladné ohlasy - léta jsem ji nedělala a dnes jsem si zas připomněla, jak je dobrá i studená;-)

:-K Krásná bábovička :-)):yes:

P.S. Také ráda používám toto drůbeží z Rabitu - je skvělé na cokoliv:yes:

Skvělá bábovka pro nás - nemilovníky sladkého:-D:-D:-D
+ 18

Krásná houbová varianta:-KMňam:-p:yes:

perfektné...:-D:yes:
Ja som takto robila nákyp z pečienky do podobnej formy, pri servírovaní boli okolo uhorky a paradajky a návšteva sa divila, či bábovku jedávame s kyslými uhorkami...:-D

Perfekto nápad, lepší než jen uzené a klobásky na Velikonoce, takže si ukládám:yes::-p,:yes:

Do bábovkové formy dělám bramborovou buchtu, no vidíš, sekaná mě ještě nenapadla:yes::yes:

Žádáná kávička s bábovkou, hezky jedno točené a kus bábovky:-p:yes:+:-))

To musí být dobrota;-):-p:yes:

Brzy vyzkouším:-p

Tématické fráze:
houby recepty, bábovka z hub, recept s houbami, houbové recepty, mělněné vepřové maso se se žampiony, houbova babovka, babovka z masa a houbami, sekana v babovkove forme, točena bábovka, cesnekova babovka, sekana z melneneho masa, recept na melnene maso, recept na krůtí mělněné maso, vepřové mělněné recept, recepty z mělněného masa, kuřecí bábovka s houbami, recepy s houbama, vaječný nákyp z rohlíků

Suroviny:
maso drůbeží, hříbky sušené, mléko, rohlík, cibule, vejce, cibulka lahůdková, kmín drcený, sůl česneková, podravka, sádlo, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu