 
		
Segedinský guláš z masáků (růžovek)
Muchomůrka růžovka neboli masák je u nás hojně rostoucí jedlá houba, která svou chutí hravě nahradí maso, a tak se hodí do gulášů a omáček. Vyzkoušejte z ní uvařit segedínský guláš, který se jinak v přípravě téměř neliší od originálu, a chutná skvěle.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 253 kJ / 1 016 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 55,26 g | 
| Tuky | 31,41 g | 
| Vláknina | 101,16 g | 
| Cholesterol | 90 mg | 
| Sodík | 2,23 g | 
| Sůl | 5,25 g | 
| Sacharidy | 78,80 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Nasekanou cibuli zesklovatíme na oleji. Přidáme nakrájené houby, lehce je osolíme a podusíme 10 minut.
	Krok 2: Přidáme zelí, papriku a kmín, a dusíme dalších 15 minut.
	Krok 3: Guláš zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, krátce povaříme a odstavíme z ohně.
	Krok 4: Vmícháme smetanu, případně ještě dochutíme cukrem, octem, pepřem nebo solí, a již nevaříme.
	Krok 5: Podáváme s knedlíkem, noky nebo těstovinami.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Segedinský guláš z masáků (růžovek)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BNx
Moje poznámka
					 
				
Segedinský guláš z masáků (růžovek)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BNx
Nejnovější recepty
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 9 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Špagety s olivami a parmazánem
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Daňčí maso na víně
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 10 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 11 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 12 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 13 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 13 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 13 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 13 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 14 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 14 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 14 hodinami
						Tématické fráze:
						
							guláš, 
						
						
							guláš recept, 
						
						
							růžovka masák, 
						
						
							růžovka houba, 
						
						
							masák, 
						
						
							houba masák, 
						
						
							masak houba, 
						
						
							masák recepty, 
						
						
							houba růžovka, 
						
						
							masák růžovka, 
						
						
							ruzovky recepty, 
						
						
							recept guláš, 
						
						
							houby masák, 
						
						
							růžovka masák recepty, 
						
						
							růžovky recept, 
						
						
							houby recepty, 
						
						
							recepty guláš, 
						
						
							růžovka recepty, 
						
						
							růžovka, 
						
						
							guláše
						
					
						Suroviny:
						
							houba růžovka, 
						
						
							cibule, 
						
						
							zelí kysané, 
						
						
							smetana kysaná, 
						
						
							olej, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							kmín mletý, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							sůl
						
					
 
	 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
 
 
 
 
 
Komentáře (17)
Šťourale.
Je to vynikající,samozřejmě individuální úpravy jsou možné!
Je to vynikající,samozřejmě individuální úpravy jsou možné!
Je to vynikající,samozřejmě individuální úpravy jsou možné!
Bylo to výborné - jen uvedu některé malinké změny podle naší chutě - přidala jsem kromě kysaného zelí i 250 g čerstvého zelí (to jsem nejdřív podusila 5 min. zvlášť), smetany jsem dala 200 g zakysanky a 50 g sladké. Bylo to každopádně moc dobré, předpokládám, že po rozležení do zítřka bude ještě lepší. Růžovky v tom jsou bez