Suroviny
Porce: 3 osoby na 2 dny :-)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 882 kJ / 3 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,15 g |
Tuky | 45,09 g |
Vláknina | 81,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,31 g |
Sůl | 15,10 g |
Sacharidy | 681,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žitný celozrnný kváskový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zX5Y
Moje poznámka
Žitný celozrnný kváskový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zX5Y
Nejnovější recepty
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 3 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 6 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 18 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 19 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
Zazie před 2 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Kakoska před 2 hodinami
Nepečený tvarohový dort s ovocem
janzam před 3 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Fitulka před 5 hodinami
Čočková polévka s uzeninou
Fitulka před 5 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 14 hodinami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 17 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 18 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 18 hodinami
Tématické fráze:
pečení chleba z žitného kvásku,
žitný kváskový chléb,
kváskový chleba z žitné mouky,
jak upéct žitný chleba z kvásku,
žitný kváskový chléb recept,
kváskový chléb z žitné mouky,
jak upect zitny chleb,
kváskový žitný chléb,
kváskový chléb,
pečeme chleba ze žitného kvásku,
chléb z žitné mouky,
kvaskovy zitny chleb recept,
žitný chléb,
kváskový žitný chleba pečený v troubě,
jak upéct žitný chleba,
žitný chléb recept,
kváskový žitný chleb pečený v troubě,
pečení žitného chleba,
kváskový chleba,
zitny kvaskovy chleba recept
Suroviny:
kvas žitný,
mouka žitná,
kmín celý,
sůl,
vločky ovesné,
semínka lněná,
semínka slunečnicová,
klíčky pšeničné,
otruby ovesné,
voda
Komentáře (13)
Takž se ptám: kde jsem udělala chybu... ?
Milá Irreno, doma už jiný nejíme. Jinak tu suchou část můžeš dle fantazie měnit poměr žitné mouky s třeba špaldovou nebo chlebovou pšeničnou. Když dáš víc pšeničné, je třeba jej důkladněji prodělat, aby se do těsta dostal vzduch a mohla pracovat.
Postupem doby jsem zjistila, že mám doma chladněji, při 22 stupních je vykynutý tak za 5-6 hodin. Pozná se to, že víc už nenabývá. Jeden majitel pekárny mi ještě poradil, abych, když dám chleba do trouby, vylila na dno trouby frťana vody a hned zavřela. nechat asi minutu až dvě a pak vyvětrat páru z trouby ven. Když se chleba nechá překynout, má tendenci být kyselejší.