Bujabéza
Typicky francouzská polévka plná rybí chuti a zeleniny. V našich podmínkách však můžeme k přípravě použít i rybí filé, jako je tomu v tomto receptu. Bylinky a bílé víno skvěle doladí celou chuťovou kompozici.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 706 kJ / 886 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,71 g |
Tuky | 8,23 g |
Vláknina | 8,38 g |
Cholesterol | 420 mg |
Sodík | 505 mg |
Sůl | 1,12 g |
Sacharidy | 34,85 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bujabéza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gLwk
Moje poznámka
Bujabéza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gLwk
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 22 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 22 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 22 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 1 hodinou
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 2 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 3 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 3 hodinami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 5 hodinami
Mleté maso s kolínky
MichalRaby před 7 hodinami
Výborná houbová omáčka
Sahula před 8 hodinami
Tématické fráze:
polévka bujabéza,
rybí polévka bujabéza,
bujavéza,
bujabesa,
bujanéza,
buabeza,
rybí bujabéza,
boujabeza,
bujabéza polévka,
buabesa,
bajabeza,
bulabeza,
bujabese,
bujabeza rybí polévka,
bujabáza,
recept rybi polévka bujabéza,
bujabeze recept polevka,
polévka bujabéza foto,
bulabesa,
bujabeza polévka recept
Suroviny:
filet rybí,
cibule šalotka,
česnek,
rajče,
pyré rajčatové,
pórek,
víno bílé suché,
vývar rybí,
olej olivový,
šťáva citronová,
bobkový list,
tymián,
rozmarýn,
šalvěj,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (12)
No, pokud do u nás nejběžnější rybí polévky dáváte víno společně s rajčaty a vyšperkujete to ještě tymiánem, rozmarýnem a šalvějí, pak možná máte pravdu, že