Bujabéza
Typicky francouzská polévka plná rybí chuti a zeleniny. V našich podmínkách však můžeme k přípravě použít i rybí filé, jako je tomu v tomto receptu. Bylinky a bílé víno skvěle doladí celou chuťovou kompozici.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 706 kJ / 886 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,71 g |
Tuky | 8,23 g |
Vláknina | 8,38 g |
Cholesterol | 420 mg |
Sodík | 505 mg |
Sůl | 1,12 g |
Sacharidy | 34,85 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bujabéza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gLwk
Moje poznámka
Bujabéza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gLwk
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 10 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 22 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 28 minutami
Šunkofleky II
Honza62 před 52 minutami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 59 minutami
Holandský řízek
Kristina1 před 1 hodinou
Srdíčka na smetaně
brtna před 4 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 4 hodinami
Fazolková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 5 hodinami
Nivová bašta
Martina Fliegerova před 5 hodinami
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 6 hodinami
Tématické fráze:
polévka bujabéza,
rybí polévka bujabéza,
bujavéza,
bujabesa,
bujanéza,
buabeza,
rybí bujabéza,
boujabeza,
bujabéza polévka,
buabesa,
bajabeza,
bulabeza,
bujabese,
bujabeza rybí polévka,
bujabáza,
recept rybi polévka bujabéza,
bujabeze recept polevka,
polévka bujabéza foto,
bulabesa,
bujabeza polévka recept
Suroviny:
filet rybí,
cibule šalotka,
česnek,
rajče,
pyré rajčatové,
pórek,
víno bílé suché,
vývar rybí,
olej olivový,
šťáva citronová,
bobkový list,
tymián,
rozmarýn,
šalvěj,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (12)
No, pokud do u nás nejběžnější rybí polévky dáváte víno společně s rajčaty a vyšperkujete to ještě tymiánem, rozmarýnem a šalvějí, pak možná máte pravdu, že