Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlíva ústřičná s kuskusem a brokolicí

Hledáte-li chutný a zdravý bezmasý oběd či večeři, vyzkoušejte restovanou hlívu s kukuřicí, brokolicí a kuskusem. Voní česnekem, majoránkou a její předností je snadná a rychlá příprava. Navíc vypadá na talíři skvěle.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucie95 Lucie95

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie450 kJ /
108 kcal
Bílkoviny4,20 g
Tuky0,28 g
Vláknina9,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy21,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlívu očistíme a nakrájíme na nudličky. Na rozehřátém olivovém oleji lehce osmahneme a osolíme. Krok 2: Přidáme prolisovaný česnek, kukuřici a dusíme asi 15 minut. Krok 3: Mezitím připravíme kuskus. Do hrnce dáme 100 ml vody se solí a přivedeme k varu. Odvážíme 100 g kuskusu, který smícháme s pár kapkami oleje. Takto upravený kuskus dáme do vařící vody a mícháme, dokud se všechna voda nevsákne. Krok 4: Poté hrnec s kuskusem odstavíme z vařiče a necháme asi 5 minut pod pokličkou. Přidáme do kuskusu kousek másla a znovu chvíli povaříme, dokud se máslo zcela nerozpustí. Stále mícháme a snažíme se vidličkou oddělit jednotlivá zrníčka. Krok 5: V dalším hrnci přivedeme k varu vodu a přidáme brokolici, kterou vaříme asi 3-5 minut. Krok 6: Pánev s hlívou odstavíme a vmícháme kuskus a brokolici. Dochutíme majoránkou.

TIP: Inspirace na nejoblíbenější recepty z kuskusu

Zveřejněno 1. 5. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AXKl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AXKl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Já jsem se naučil vařit kuskus v Maroku, "rodné zemi" kuskusu. Kuskus nedáváme do vody, ale vodou (nebo vývarem) zaléváme kuskus. A nemícháme, necháme v klidu pod pokličkou, dokud se tekutina nevsákne. Teprve pak "pročechráme", nejlépe dvěma vidličkami.

Já bych si pochutnala:yes:

Lucko, všechny tři ingredience mám v oblibě, tak je to za 2.boda:yes:

Tématické fráze:
hlíva ústřičná s brokolicí, hlíva s kuskusem, hlíva s brokolicí, hlíva s brokolicí, hlíva ustrična recepty, hlíva ústřičná a brokolice, kuskus s hlívou ústřičnou, hliva a brokolice, brokolice s hlívou ústřičnou, brokolice a hlíva ústřičná, hlíva ústřičná recepty dietní, hlíva s s kuskusem, brokolice hlíva, kuskus s hlívou ústřičnou a kukuřicí, brokolice a hliva, brokolice a hlíva recept, hlíva ustričná-recepty, hlíva ústřičná brokolice, kuskus s hlívou a brokolicí, dietní recepty z hlívy ústřičné

Suroviny:
kuskus, hlíva ústřičná, kukuřice mražená, česnek, brokolice, olej olivový, máslo, sůl, majoránka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu