Nakládaný jablečník
Pokud máte velkou úrodu jablíček, nebo třeba padají na zem a vy nevíte, co s nimi, máme pro vás skvělý tip. Nastrouhejte je, nechte odležet, povařte a zavařte. Jablečník se používá jako náplň do koláčů, pomazánka na chléb, na vdolky, do jogurtu, nebo jen tak.
Suroviny pro 1 dávka
15-17 malých sklenic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 27 178 kJ / 6 496 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 17,33 g |
| Vláknina | 130,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 167 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 1 500,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka neloupeme, ani nezbavujeme jadřinců, jen je pečlivě omyjeme. Jablka mohou být klidně spadaná, otlučená, ale neměla by být nahnilá.
Krok 2: Poté je nastrouháme na hrubším slzičkovém struhadle tak, že nám v ruce zůstane jen tzv. ohryzek. Pozor, ať se do jablečníku nedostanou jadérka.
Krok 3: Poté nastrouhaná jablka promícháme s cukrem a tlučeným hřebíčkem a přendáme je do kameninové nebo porcelánové nádoby, kde je necháme v chladnu do druhého dne uležet (24 hodin).
Krok 4: Druhý den jablka přendáme do hrnce a pomalu vaříme tak dlouho, až zesklovatí.
Krok 5: Hotová jablka přendáme do čistých skleniček, otřeme okraje, zavíčkujeme a zaváříme 20 minut na 80 °C.
Zveřejněno 20. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nakládaný jablečník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xvRB
Moje poznámka
Nakládaný jablečník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xvRB
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 5 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 6 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 15 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 5 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 5 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 6 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 8 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 8 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 11 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 12 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 12 hodinami
Tématické fráze:
zavařování jablek na štrůdl,
zavařování jablek,
zavařování strouhaných jablek,
strouhaná jablka do mrazáku,
nakládaná jablka,
dort kombajn,
zavařovaná strouhaná jablka,
jablečník,
jak zavařit strouhaná jablka,
nakládaná strouhaná jablka,
zavařování nastrouhaných jablek,
zavařovaná jablka,
jablka do mrazáku,
strouhana jablka zavařovani,
nakládané jablka,
zavařování jablek strouhanych,
jak zavařit nastrouhaná jablka,
zavařování strouhaných jablek v troubě,
jak zavařit jablka,
jablka na štrůdl zavařování
Suroviny:
jablko,
cukr krupice,
koření hřebíček
Komentáře (16)
Janka
Špagetko
Chtěla jsem ti to napsat soukromě, ale snad to nevadí... Když se mi ráno nechce vstávat, nebo se musím přemlouvat k nějaké práci, vzpomenu si na tebe ("Mirča, ta už určitě kmitá...a navíc s radostí...") a jde mi to líp...