Boloňské špagety
Známou boloňskou omáčku připravíme tentokrát se špagetami. Základem omáčky je cibule, mrkev, celer a hlavně rajčata, nesmí chybět mleté hovězí maso. Uvařené špagety na talíři přelijeme pikantní omáčkou a ozdobíme nastrouhaným parmezánem.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 307 kJ / 2 941 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 175,82 g | 
| Tuky | 50,36 g | 
| Vláknina | 69,61 g | 
| Cholesterol | 400 mg | 
| Sodík | 4,25 g | 
| Sůl | 10,65 g | 
| Sacharidy | 413,38 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme, mrkev očistíme. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme najemno, česnek prolisujeme.
	Krok 2: Na olivovém oleji pomalu opékáme prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli, mrkev a celer po dobu cca 5 minut.
	Krok 3: Zvýšíme teplotu, přidáme maso, osolíme a za stálého míchání osmahneme dohněda. Vzniklé hrudky rozmačkáme vidličkou.
	Krok 4: Podlijeme vínem a necháme odpařit, přidáme vývar, rajčata, cukr a nakrájenou petrželovou nať.
	Krok 5: Směs přivedeme k varu a snížíme teplotu. Za občasného míchání vaříme do změknutí masa cca 90 minut.
	Krok 6: Pokud je třeba, dochutíme solí a pepřem.
	Krok 7: Těsně před dovařením omáčky uvaříme špagety podle návodu.
	Krok 8: Podáváme nepromíchané (těstoviny pouze přelité omáčkou) a dozdobené nastrouhaným parmezánem (popřípadě i lístkem petrželky).
Zveřejněno 19. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Boloňské špagety
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zm2r
Moje poznámka
					
				
Boloňské špagety
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zm2r
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							boloňské špagety, 
						
						
							bolonske spagety recept, 
						
						
							špagety po boloňsku, 
						
						
							originál recept na bolonské špagety, 
						
						
							recept boloňské špagety, 
						
						
							bolonské špagety s masem, 
						
						
							bolognské spagety, 
						
						
							spagety bolonske, 
						
						
							boloňská směs na špagety, 
						
						
							směs na boloňské špagety, 
						
						
							boloňská omáčka na špagety, 
						
						
							špagety bolognese, 
						
						
							boloňský špagety, 
						
						
							špagety recept, 
						
						
							recepty bolonske spagety, 
						
						
							recept na boloňské špagety, 
						
						
							pravé boloňské špagety, 
						
						
							bolonska smes recept, 
						
						
							bolonské špagety pro děti, 
						
						
							bolnské špagety
						
					
						Suroviny:
						
							olej olivový, 
						
						
							česnek, 
						
						
							cibule, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							celer, 
						
						
							maso hovězí mleté, 
						
						
							vývar hovězí, 
						
						
							víno červené, 
						
						
							rajče sterilované, 
						
						
							cukr, 
						
						
							nať petrželová, 
						
						
							těstoviny špagety, 
						
						
							parmazán, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý
						
					
	
			
	
Komentáře (52)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
No, použití hovězího masa je u tohoto rcp klíčové, že
magdalenka: