Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 456 kJ / 3 694 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 173,18 g |
Tuky | 300,03 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 990 mg |
Sodík | 2,50 g |
Sůl | 6,17 g |
Sacharidy | 34,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájíme na úzké proužky a kýtu hustě prošpikujeme. Rozpustíme si polovinu másla, maso ním polijeme a necháme přes noc v chladu.
Krok 2: Druhý den kýtu zprudka opečeme, osolíme,přidáme koření a zeleninu, kterou jsme orestovali, dáme do pekáčku, zalijeme vínem, trochou vody, zakryjeme a pečeme v troubě. Před koncem pekáček odkryjeme.
Krok 3: Měkké maso vyndáme, zbylé máslo promneme s moukou, uděláme kuličky, dáme do výpeku a necháme provařit. Odstraníme koření,vmícháme smetanu a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme.
Zveřejněno 26. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení kýta na víně a smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1rgV
Moje poznámka
Jelení kýta na víně a smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1rgV
Nejnovější recepty
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 13 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňková marmeláda
MarcelaPa před 31 minutami
Kure pecene
raelggg před 1 hodinou
Jablečná bábovka
stepankovasarka před 2 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
kucharicek14 před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
mariannamahrik před 3 hodinami
Cuketový perník
ZuzkaBob před 4 hodinami
Těstoviny se sýrovou omáčkou s houbami
lukasek.sarka.ladik před 6 hodinami
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Debackey před 8 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Terrana před 8 hodinami
Koprová polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Tématické fráze:
jelení kýta,
jeleni kyta recepty,
jelení kýta recept,
jelení maso na víně,
jelení maso recepty,
recepty z jelení kýty,
recepty jelení kýta,
jelení maso kýta recepty,
jelení maso na smetaně,
jelenní kýta,
recept na jelení kýta,
recept na jeleni kytu,
recept jelení kýta,
jelení maso,
jehněčí na smetaně,
recepty na jelení kýtu,
kýta z jelena,
jelenní guláš,
jelenní kýta recept,
kýta
Suroviny:
kýta jelení,
slanina,
víno červené suché,
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
šlehačka,
mouka hladká,
pepř celý,
bobkový list,
koření nové koření,
jalovec,
tymián,
sůl,
máslo
Komentáře (28)
Děkuji za radu. Dříve jsem také mixovala. Ale pak jsem zjistila, že pasirovane se lépe ohřívá
Ale vše je výtečné. Vyzkoušeno u svíčkové a rajské.
Ještě si dovolím poznámku, že tyto omáčky se musí dělat s láskou ????
Veronika.Hrozna:
Jujky dneska jsem to vyráběla po včerejší přípravě. Moc děkuji za recept. Loupla jsem tam ještě šípky. Jasně že vykoštěné
Takže znova moc děkuji.
Vše je báječné ????
Doogo, určitě zvěřinu vyzkoušej, je to dobrota
Recept sa bude hodiť
vybusna - kéž by stačilo se na jídlo jen dívat, to bychom byly krásně štíhlé
Děkuju za bodíky