Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 456 kJ / 3 694 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 173,18 g |
| Tuky | 300,03 g |
| Vláknina | 20,70 g |
| Cholesterol | 990 mg |
| Sodík | 2,50 g |
| Sůl | 6,17 g |
| Sacharidy | 34,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájíme na úzké proužky a kýtu hustě prošpikujeme. Rozpustíme si polovinu másla, maso ním polijeme a necháme přes noc v chladu.
Krok 2: Druhý den kýtu zprudka opečeme, osolíme,přidáme koření a zeleninu, kterou jsme orestovali, dáme do pekáčku, zalijeme vínem, trochou vody, zakryjeme a pečeme v troubě. Před koncem pekáček odkryjeme.
Krok 3: Měkké maso vyndáme, zbylé máslo promneme s moukou, uděláme kuličky, dáme do výpeku a necháme provařit. Odstraníme koření,vmícháme smetanu a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme.
Zveřejněno 26. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení kýta na víně a smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1rgV
Moje poznámka
Jelení kýta na víně a smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1rgV
Nejnovější recepty
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 24 minutami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 8 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 10 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 11 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší marokánky
kocourer před 10 minutami
Rumové kuličky s kokosem
Jarrmila před 52 minutami
Vanilkové rohlíčky ořechové
Susanna před 1 hodinou
Vepřová plec se zeleninou na smetaně
Sahula před 1 hodinou
Nejjednodušší kokosky
monikavavrikova před 1 hodinou
Fazolová polévka rychlá
Kajkajak před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
nicol.n před 2 hodinami
Kuře na paprice podle Romana Vaňka
MZaTZ před 3 hodinami
Jogurtové muffiny
Darina1977 před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Soropa před 5 hodinami
Tématické fráze:
jelení kýta,
jeleni kyta recepty,
jelení kýta recept,
jelení maso na víně,
jelení maso recepty,
recepty z jelení kýty,
recepty jelení kýta,
jelení maso kýta recepty,
jelení maso na smetaně,
jelenní kýta,
recept na jelení kýta,
recept na jeleni kytu,
recept jelení kýta,
jelení maso,
jehněčí na smetaně,
recepty na jelení kýtu,
kýta z jelena,
jelenní guláš,
jelenní kýta recept,
kýta
Suroviny:
kýta jelení,
slanina,
víno červené suché,
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
šlehačka,
mouka hladká,
pepř celý,
bobkový list,
koření nové koření,
jalovec,
tymián,
sůl,
máslo
Komentáře (28)
Děkuji za radu. Dříve jsem také mixovala. Ale pak jsem zjistila, že pasirovane se lépe ohřívá
Ale vše je výtečné. Vyzkoušeno u svíčkové a rajské.
Ještě si dovolím poznámku, že tyto omáčky se musí dělat s láskou ????
Veronika.Hrozna:
Jujky dneska jsem to vyráběla po včerejší přípravě. Moc děkuji za recept. Loupla jsem tam ještě šípky. Jasně že vykoštěné
Takže znova moc děkuji.
Vše je báječné ????
Doogo, určitě zvěřinu vyzkoušej, je to dobrota
Recept sa bude hodiť
vybusna - kéž by stačilo se na jídlo jen dívat, to bychom byly krásně štíhlé
Děkuju za bodíky