Jablečný závin - podvodní
Závin se strouhanými jablky, rozinkami a skořicí můžeme péct kdykoliv během roku. Stačí mít po ruce vhodná jablíčka a trochu času. I když těsto kyne dvě hodiny, připravit ho, pak naplnit a smotat je poměrně rychlé. Odměnou jsou nám čtyři nohavice úžasného závinu.
Suroviny pro 1 dávka
4 nohavice napříč plechu
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 766 kJ / 4 485 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,64 g |
Tuky | 188,67 g |
Vláknina | 76,80 g |
Cholesterol | 731 mg |
Sodík | 1,36 g |
Sůl | 2,80 g |
Sacharidy | 575,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vál dáme mouku, v ní zamícháme sůl, uděláme důlek, do kterého vyklepneme 2 vejce a nastrouháme nahrubo Ivu.
Krok 2: Přidáme trochu mléka a smícháním všech surovin vytvoříme těsto, které vložíme do mísy se studenou vodou tak, aby bylo celé ponořené. Takto ho necháme nejméně 2 hodiny.
Krok 3: Poté těsto vyjmeme z vody a osušíme ho. Vál posypeme moukou (ne moc), těsto rozdělíme na 4 díly a každý vyválíme na plát.
Krok 4: Doprostřed plátu těsta dáme osmaženou strouhanku, na ni nastrouhaná jablka a dále dle vlastního uvážení ořechy nebo rozinky namočené v rumu, vanilkový cukr a skořici.
Krok 5: Závin zabalíme a potřeme žloutkem, všechny 4 uložíme vedle sebe na plech. Vložíme ho péct do rozpálené trouby na 180 °C asi 35 minut. Záviny pečeme do růžova.
Zveřejněno 1. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný závin - podvodní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3wrx
Moje poznámka
Jablečný závin - podvodní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3wrx
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 46 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 54 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
jablečný závin,
jablečný závin recept,
podvodní těsto,
tahane testo,
podvodní štrůdl,
tahany štrudl,
zavin pod vodou,
jablečný závin z ivy,
recept na jablečný závin,
recept jablečny zavin,
závin z ivy,
jableční závin,
tahany zavin,
testo na jablečny zavin,
jablečný závin ze zakysané smetany,
vánoční jablečný závin,
jak se dělá listové těsto,
těsto vyskoč z vody,
jak se dělá štrůdl,
strudl z ivy
Suroviny:
mouka hladká,
tuk iva,
vejce,
mléko,
sůl,
jablko,
strouhanka,
cukr vanilkový,
skořice mletá,
rozinky,
skořice mletá,
žloutek
Komentáře (33)
Vyzkoušet ho sama nemůžu, snažím se ztuženým tukům vyhýbat. Ale i tak mě to zajímá.
IVA je 100%ní tuk a možná by bylo vhodné to DOPLNIT DO INGREDIECÍ; Hera ani Rama takové nejsou...
Z podobného těsta také peču..., zkuste místo mléka použít víno
http://www.labuznik.cz/recept/strudl-zavin-z-vina-...