Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kotletky s karamelizovaným lilkem, červenou cibulí a cherry rajčaty

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 998 kJ /
717 kcal
Bílkoviny4,43 g
Tuky0,73 g
Vláknina16,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 39 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy127,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme 20-30 minut vypotit. Krok 2: Cibuli nakrájíme na kolečka. Krok 3: V kastrůlku rozpustíme cukr na světlý karamel, vlijeme červené víno, zamícháme a necháme rozpustit, vložíme osušený lilek, kolečka cibule a dusíme doměkka. Krok 4: Víno přitom necháme zredukovat. Krok 5: Do hotového vložíme rajčátka, aby se prohřála a trochu namarinovala. Krok 6: Vše osolíme. Krok 7: Kotlety osolíme, opepříme, posypeme sekanou šalvějí a zaprášíme moukou. Krok 8: Na pánvi rozpálíme olej s trochou másla a kotlety opečeme z obou stran. Krok 9: Na plátky opečeného masa pokládáme lilek, cibuli a rajčátka, nejlépe po třech až čtyřech napíchaná na dřevěné či kovové napichovátko a kolmo připíchnutá k lilku. Krok 10: Poté vše krátce zapečeme pod grilem.

Zveřejněno 6. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1MjR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1MjR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Pěkný a barevný letní pokrm ;-);-);-)

Eli,opět jsi krásně čarovala;-)a já bych si rozhodně moc pochutnala:-K:-p:-K

Jsem ráda, že se líbí, a ještě raději budu, když bude chutnat.:-)

Ten karamelizovaný lilek, to je velká paráda:yes::-p

:-O nádhera :-K Lilky mám na záhrade a musím ich nejak míňať,takže si ukladám...krásna inšpirácia :-*

:-O +4 to bych si dala :-p:yes:

Krásný recept a ráda Ti dávám druhého bodíka;-):-):yes:2

Eli, moc ráda ti dávám prvního boďku za tenhle báječný recept.;-):-p:yes:

Tématické fráze:
vepřová kotleta, veprove na cervene cibuli, vepřová kotleta lilek, recept na vepřovou kotletu, kotletas karamelem a cervena z cibule, kotlety na červené cibulce, karamelizovaným z cibule, recepty z vepřové kotlety, veprova kotlety, recepty na vepřovou kotletu, recepty na vepřovou kotletu, vepřové kotlety lilek recepty, červená cibule a lilek, prirodni platek s lilkem, bruschetta s lilkem, vepřové řízky s rajčaty a lilkem, vepove kotlety, lilek cervena cibule, vepov karamel cibule

Suroviny:
kotleta vepřová, šalvěj čerstvá, mouka hladká, olej, máslo, sůl, pepř černý, lilek, cibule červená, rajče cherry, cukr krupice, víno červené

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu