Vepřové řízky na šalvěji se žampiony, brokolicí a rajčaty

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 50-60 minut 4 porce Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

4 vepřové řízky z panenky
1 větší cibule
1 jarní cibulka
5 žampionů
2 rajčata
1/2 brokolice
2 stroužky česneku
1-2 lžíce šalvěje
50-100 ml smetany na šlehání
1/2 masoxu
Solamyl
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si ingredience cibuli, jarní cibulku, rajčata, žampióny na plátky, brokolici nalámeme na malé růžičky.

  2. Řízky si naklepeme, osolíme, posypeme šalvějí, potřeme česnekem a zprudka je opečeme v pánvi na oleji a vyndáme je ven na talíř.

  3. Na výpek dáme cibuli s česnekem, osmažíme do sklovata a na to nasypeme všechny nakrájené ingredience, které také trochu osmažíme, pak zalijeme vodou s masoxem, řízky dáme zpět a dusíme tak dlouho až je zeleninka na skus křehká.

  4. Do smetany si rozmícháme Solamyl, přidáme jarní cibulku na kolečka a nakonec vlijeme do jídla smetanu se Solamylem, dosolíme, necháme převařit a je hotovo.

Poznámka

Moje improvizace-chuťově zdařilá! Příloha brambory, ale šly by i těstoviny, nebo rýže.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřové řízky na šalvěji se žampiony, brokolicí a rajčaty

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    ivetkalone: Ivetko, tak když je manžel gurmán, to jsem na to obvzlášť zvědavá, jak mu bude chutnat;-):-)

    Odpovědět

  • ivetkalone ivetkalone

    Můj muž je velký gurmán a myslím, že tento recept by ho mohl oslovit. Dnes zkusím a pochlubím se s reakcemi. Každopádně to vypadá už podle fotky obrovsky chutně. Bodík je tvůj :yes:;-)

    Odpovědět

  • Lenka30 Lenka30

  • k.radulka k.radulka

    :-* už mám na to chuť, ukládám:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Mirčo, ona se ta panenka nedusí nijak dlouho, jelikož a to znáš, je ta zelenina křehká velmi brzy. Je ale jasný, že panenka je měkká už při prudkém osmažení;-) Tak máš inspiraci a samosebou to udělej jak je to pro tebe lepší a tak ti přeju, aby chutnalo;-)

    Hani a Cardanko, jasně, když máte čerstvou šalvěj tím lépe:-! Kdybych jí měla, taky bych jí dala raději a že je to s čerstvýma bylinkama ještě lepší, to my kuchařinky víme dobře;-):-)

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Bibi:-Kpanenka to je skvost, dnes bylinek, když zahrádka nám v zimě spinká, je na trhu již dost a já ukládám si tento skvost;-) 7.bodík udělit je pro mne samozřejmost:-K

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Bibinko, šalvěj mám taky čerstvou, ale v květináči na okně a máme jí rádi, takže ukládám a brzo vyzkouším:yes: +

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Bibinko:-)ty víš,že já jsem pro bylinky schopná čehokoliv:-)) a tak tvůj recept oceňuji takto:yes:.Jen já osobně bych panenku nedusila,ale to už je moje rozhodnutí;-).No a z hlediska toho,že mám čerstvou šalvěj po celý rok na zahrádce a ráda s ní vařím,tak tvůj rcp.ukládám a vyzkouším:-p.

    Odpovědět

  • hafikov hafikov

    Vypadá to báječně:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Bibi:-), moc hezký recept.

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

Tématické fráze: vepřové řízky vepřový řízek se žampiony vepřové maso se žampionama vepřový řízek na žampionech vepřové maso s žampionama řízky z panenky veprove rizky na zampionech řízky z vepřové panenky řízek z vepřového s brokolicí brokolicové řízky vepřová panenka s brokolicí těstoviny se zampionama vepřové maso s brokolicí a žampiony pokrmy se zampionama brokolice jako řízek panenka ze zampionama plněná cuketa žampionamá recepty s čerstvou šalvějí panenka na šalvěji veprove s brokolici

Zapomněl/a jsem heslo