Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 365 kJ / 326 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,60 g |
| Tuky | 16,86 g |
| Vláknina | 12,60 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 78 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 32,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve dáme péci v alobalu neloupanou palici česneku, kterou zakápneme troškou oleje. Trvá to při teplotě 220°C asi 40 minut. Nejlépe je upéci česnek do zásoby, pokud něco pečeme v troubě, vymačkat poté ze slupek a zamrazit.
Krok 2: Steaky musí mít pokojovou teplotu. Můžeme je zpevnit po obvodu provázkem, aby nám hezky držely tvar a rovnoměrně se upekly. Těsně před pečením je posypeme hrubozrnnou solí a pepřem z mlýnku.
Pánev se silným dnem dobře rozpálíme (já peču na sucho, můžete ale steaky lehce potřít olejem) a steaky pečeme z jedné strany cca 4 minuty a jakmile se nahoře objeví krůpěje krve, otočíme. Druhou stranu pečeme již o trochu kratší dobu. Pokud chceme připravit steak medium, mělo by maso při stlačení klást odpor jako dlaň pod palcem. Krok 3: Steaky vyjmeme na připravený alobal, potřeme je z obou stran lehce máslem a zabalíme do alobalu, aby se všechny chuti prolnuly. Krok 4: Mezitím připravíme omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo, vymačkáme do něj upečený česnek ze slupek, přihodíme pár lístků šalvěje, rozmícháme a přilijeme trochu vody nebo vývaru ( cca 2 lžíce). Poté vlijeme smetanu a vsypeme zelený pepř. Provaříme do požadované konzistence a dochutíme solí.
Pánev se silným dnem dobře rozpálíme (já peču na sucho, můžete ale steaky lehce potřít olejem) a steaky pečeme z jedné strany cca 4 minuty a jakmile se nahoře objeví krůpěje krve, otočíme. Druhou stranu pečeme již o trochu kratší dobu. Pokud chceme připravit steak medium, mělo by maso při stlačení klást odpor jako dlaň pod palcem. Krok 3: Steaky vyjmeme na připravený alobal, potřeme je z obou stran lehce máslem a zabalíme do alobalu, aby se všechny chuti prolnuly. Krok 4: Mezitím připravíme omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo, vymačkáme do něj upečený česnek ze slupek, přihodíme pár lístků šalvěje, rozmícháme a přilijeme trochu vody nebo vývaru ( cca 2 lžíce). Poté vlijeme smetanu a vsypeme zelený pepř. Provaříme do požadované konzistence a dochutíme solí.
Zveřejněno 2. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku (medium - medium rare)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dxkq
Moje poznámka
Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku (medium - medium rare)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dxkq
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 3 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 5 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 17 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 18 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:05:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová kýta se zeleninou a klobásou
Leni1970 před 7 minutami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Janousek před 14 minutami
Slepice na paprice
vladhn před 33 minutami
Medovníkové koule
milhausz1984 před 42 minutami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
milhausz1984 před 42 minutami
Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)
Rebeca před 49 minutami
Lázeňské rohlíky
kunananuk před 55 minutami
Knedlík z domácí pekárny
Rebeca před 55 minutami
Chutné vafle
GitaV před 1 hodinou
Sedlácké fondue
vitula1 před 5 hodinami
Tématické fráze:
rib eye steak recept,
rib eye steak,
ribeye steak,
rib eye steak recepty,
ryb eye steak,
příprava rib eye steaku,
omáčka z pečeného česneku,
příprava rib eye steak,
hovězí steak medium,
rib eye steak priprava,
hovězí rib eye steak,
maso medium,
ryb eye,
peceni steaku,
jak nejlépe připravit steak,
rib steak,
rib eye,
recept na rib eye steak,
recepty rib eye steak,
pomalu pečený vysoký roštěnec
Suroviny:
roštěnec hovězí vysoký,
česnek,
šalvěj,
pepř zelený sterilovaný,
máslo,
smetana na vaření,
sůl hrubozrnná,
pepř mletý
Komentáře (47)
Abych byla přesná tak druhý, který se za to dal považovat.
Foto přikládám, klidně vymažu
A nic nemyslím zle
Jééé omluva..
Andy recept nemá chybu
Co psát?
Eliza: Dělám je nejen na pánvi, ale i grilu a povedou se vždycky. Rošt pomažu jenom lehce špekem. Ještě víc než na pánvi, záleží spíš na kvalitě masa
Ivčo a Marcelko taky dík