Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mšenské mleté bylinkové šišky

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 806 kJ /
671 kcal
Bílkoviny73,41 g
Tuky24,18 g
Vláknina12,09 g
Cholesterol 718 mg
Sodík 386 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy35,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškeré suroviny smícháme, dochutíme dle sebe a necháme hodinu odležet, aby se chutě propojily. Pak případně ještě dosolíme, vlhkýma rukama vytvarujeme šišky a pevně zavineme do alobalu, který jsme předem potřeli olejem. Krok 2: Pečeme na 200°C asi 60 minut – řídíme se vlastní troubou. Prořízneme alobal a necháme asi 15 minut dopéci do zhnědnutí kůrčičky – zakápneme malinko olejem. Krok 3: Pokapeme citronem a podáváme se zeleninovými saláty. Výborné i studené, stačí jen chléb, kysaná okurka, červené zelí, červená řepa apod. Samozřejmě jsou vhodné i brambory.

Zveřejněno 9. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8g6m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8g6m

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

to se ti povedlo, těstovinko:-p;-):yes::yes::-K

To bude dobrůtka...:-p :yes:

aisha: Marti, děkuju:-K:-K a víš co mi řekla sousedka? Že to bude skvělé z jehněčího, hm, to musím zkusit, má dobrý odhad ;-);-):-p:-p

To vypada zajimave..:yes::yes:

Děkuju:-K:-K a i moje 92-letá maminka si pochutnala a že má hodně chlupatý jazýček a občas už nevím co pro ni vařit :-D:-D:-D:-D

Díky:-K:-K, udělejte. My to dnes dojedli, ještě vezu mamince. Rozleželo se to v ledničce a je to ještě šmakovnější. Dnes jsemn k tomu dělala br.kaši :-p:-p:yes::yes:

Tak to se moc líbí, já bych si teda pochutnala , super :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p:-p

Mě by také šmakovalo:-p:yes::-K

yanull: Jani, děkuju :-K, vařím i pro mamku a jsem zvyklá holt vařit ve své kuchyni, takže radši doma, navíc na baráku teď probíhá rekonstrukce a kuchyň u mamky je nepoužitelná. Takže sbalím menáž do batůžku a vyrážím :-D:-D:-D

Ladi, klobouček smekám, jak ještě stíháš mezi těmi všemi svými přejezdy vařit :-p:-K:yes:+ 7. bodík :yes:

Děkuju vám :-K:-Ka udělejte, je to moc dobré ;-);-)

Vypadají krásně jedle, voňavě a lákavě:yes:

Tématické fráze:
bylinky do mletého masa, mleté maso s bylinky, recept na šišky z mletého, mšenské chleb, bylinky do mletých mas, šišky z mletého masa s bylinkami, mšenské pečivo, sisky

Suroviny:
maso hovězí mleté, vejce, kapie, cibule, žampióny, zázvor, bazalka čerstvá, pažitka, saturejka, libeček, tymián, majoránka, česnek, kurkuma, pepř citronový, paprika sušená uzená, bylinky, strouhanka, olej, citron,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu