Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní škvarkové pagáče

Vláčné škvarkové pagáče s pikantním nádechem, o který se postará kečup, hořčice, cibule a česnek. Ideální ke sklence vína nebo jako pohoštění, které zmizí ze stolu dřív, než je stihnete spočítat.

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doby kynutí

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 734 kJ /
4 478 kcal
Bílkoviny116,66 g
Tuky255,87 g
Vláknina29,12 g
Cholesterol 667 mg
Sodík 1,75 g
Sůl4,07 g
Sacharidy415,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a mouky a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Vykynutý kvásek přidáme k prosáté mouce, přidáme rozehřátý tuk, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30-40 minut vykynout. Krok 3: Škvarky drobně posekáme nebo umeleme společně s cibulí a česnekem. Přidáme hořčici, kečup, pepř a sůl. Dobře promícháme. Krok 4: Vykynuté těsto vyválíme na moukou posypaném vále a na celý povrch rozetřeme škvarkovou hmotu. Nejlépe to jde tak, že po celé ploše rozmístíme menší hromádky hmoty a ty pak lehce rozetřeme. Krok 5: Plát těsta přehneme jako obálku a znovu rozválíme. Pak znovu přehneme a rozválíme a ještě jednou zopakujeme. Rozvalujeme celkem 3x. Krok 6: Z rozváleného těsta vysokého asi 2 cm pak vykrajujeme kolečkem pagáče. Krok 7: Potřeme rozšlehaným žloutkem, necháme asi 15 min znovu kynout a upečeme v dobře vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova asi 15 minut.

TIP: Škvarkové placky podle ČSN

Zveřejněno 15. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní škvarkové pagáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J18o

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní škvarkové pagáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J18o

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

výborné, jen jsem škvarky nemlela :-8

Nádhera, Helo, i když zrealizovat je u nás bude fuška :-// nám škvarky z lednice záhadně sublimují.....budu muset být rychlejší, no :-))
A asi bych nepoužila Heru, párkrát jsem to s ní ve slaném pečivu zkusila a mně to prostě voní jako vánočka. Dávám Stelu, ale nejraději asi sádlo.:yes:

Já se na ně chystám dnes, máme návštěvu, tak snad budou chutnat:-K

vypadají úžasně:yes::-D

No to bych si moc pochutnala:-paž budu mít čerstvé škvarky určitě vyzkouším:yes::yes:

jirholu: Také tak ,nikdy nevydrží tak dlouho ,aby se z nich něco upeklo.;-(

Já bych si také pochutnala:-p:yes::-K

Taky bych si pošmákla, ale u nás se čerstvé škvarky dlouho neudrží - hned vlažné je sníme ;-):-D:-D a kupované nám nechutnají :-/:yes::yes:

jak malované:-*:yes: hned bych si nabídla:-):-K:yes:

Tématické fráze:
pikantni škvarky, škvarkové pagáče, pagace, škvarkové pagáče recept, pagáčky bez kvasnic, škvarkové pagáčky, kvarkov page, recept na pikantní škvarky, škvarkove pagačiky, pagáče bez škvarků, pagace s cesnekem, pagáče bez kvasnic, skvark.pagace recept, pagáče recept, pagáče se škvarky, recept ze škvarky, škvarkové recepty, recept na škvarkové pagáče, #kvarkov_ pagáče, pikantní škvarkové placky

Suroviny:
mouka hladká, tuk, škvarky, vejce, kvasnice, cukr, mléko, cibule, česnek, hořčice, kečup sladký, sůl, pepř, žloutek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu